Slovan angažoval Vladimíra Mihálika

HC SLOVAN Bratislava kompletizuje svoje obranné rady pre novú sezónu v KHL. Ďalším úlovkom je člen širšieho reprezentačného kádra Vladimír Mihálik.

Vladimír Mihálik (nar. 29. januára 1987 v Prešove) pôsobil v KHL už vlani, keď v drese HC Lev Poprad nastupoval pravidelne a do januára tohto roku odohral 37 zápasov. Potom ho klub uvoľnil na hosťovanie do tímu účastníka švédskej Elitserien Timra IK.

Mihálika si v roku 2005 vybral už v prvom kole draftu NHL z celkového 30. miesta klub Tampa Bay Lightning. Vlado odohral za „The Bolts“ celkom 15 zápasov, väčšinu v sezóne 2008/2009. Viac si zahral v profesionálnej AHL za farmársky klub Norfolk Admirals, kde odohral štyri kvalitné sezóny a v 270 zápasoch zaznamenal 58 bodov.

Na začiatku minulej sezóny sa Mihálik rozhodol vrátiť do Európy a upísal sa nováčikovi KHL z Popradu. Spoľahlivými výkonmi sa dostal aj do pozornosti reprezentačného trénera Vladimíra Vůjtka. Absolvoval väčšinu reprezentačných akcií v sezóne, v najcennejšom drese nastúpil v 12 zápasoch. Nominácia na úspešné majstrovstvá sveta mu napokon ušla o vlások. Nateraz tak zostávajú v Mihálikových osobných štatistikách tri účasti na vrcholnom svetovom podujatí: v roku 2005 vo výbere do 18 rokov, o dva roky neskôr v dvadsiatke a v roku 2010 debutoval na MS seniorov v Nemecku, kde odohral šesť zápasov.

Vlado podpísal jednoročný kontrakt do 30.4. 2013. Vítame ho v drese Slovana a tešíme sa na jeho spoľahlivú fyzickú hru do tela, pri ktorej vie dokonale využiť svojich úctyhodných 202 cm výšky a 111 kg živej váhy.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar