Silný Poprad sme doma zdolali 4:1

Konrádov návrat do brány bol vydarený

C Slovan Bratislava - HK Poprad 4:1 (1:0, 3:1, 0:0)
Góly: 17. Bulík (J. Kováčik), 25. Preisinger (Lipiansky), 31. D. Skokan (Kapuš, Demel), 38. M. Bakoš (Kapuš, Jendek) - 38. Kmiť (A. Kroták, S. Jasečko)
Vylúčení: 5:3 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc - Bundil, Výleta, 2567 divákov

Slovan: Konrád - Jackman, Hájek, Cartelli, Frühauf, Hájek, J. Kováčik, Štajnoch, Jendek, Demel - M. Bakoš, Bulík, Hujsa - Preisinger, Lipiansky, Vaic - Róbert Huna, L. Hudáček, Richard Huna - D. Skokan, Kapuš, D. Buc

Poprad: Melicherčík - J. Kasík, R. Suchý, D. Brejčák, S. Jasečko, Kledrowetz, J. Brejčák, Kramár, Nádašdi - P. Svitana, Lundberg, Škovira - A. Kroták, Kmiť, A. Lapšanský - J. Kopecký, Klouda, T. Jaško - Paločko, Mlynarovič, Rapáč

V úvodnej tretine sa hral rýchly hokej, no hráči si čistých šancí veľa nevypracovali. Slovanu sa darilo najmä v presilovkách. Pri Kasíkovom vylúčení sa Lipiansky dostal sám až pred Melicherčíka, no popradský gólman bol na mieste. Druhá početná prevaha už Slovanu vyšla. Pri vylúčení D. Brejčáka stačilo domácim 15 sekúnd a Bulík z ľavej strany prestrelil k bližšej žŕdke Melicherčíka - 1:0.

Hneď v úvodnej minúte druhého dejstva sa zľava rútil na popradskú bránku Bulík, no tentoraz jeho strela opečiatkovala spojnicu brvna a žŕdky Melicherčíkovej svätyne. V 25. min využil vylúčenie Kloudu vydarenou strelou spomedzi kruhov Preisinger - 2:0. O minútu nato sa po súboji Jendeka s Mlynarovičom vysypalo plexisklo a takmer štvrťhodinu sa nehralo. Vynútená prestávka negatívne ovyplyvnila výkon oboch tímov po návrate na ľad. V čase, keď Popradčania začali pomaly dvíhať hlavy, však prišla 31. min, v ktorej nedôrazná popradská obrana nechala nekrytého Skokana doraziť za Melicherčíkov chrbát Demelovu strelu tečovanú Kapušom - 3:0. V 38. min vykresal pre hostí iskierku nádeje Kmiť, ktorý vyzvŕtal Cartelliho a bekhendom prekonal Konráda. O 39 sekúnd neskôr však Bakoš prestrelil z pravej strany k bližšej žŕdke zle stojaceho Melicherčíka a domáci opäť viedli trojgólovým rozdielom - 4:1.

V tretej tretine hrali domáci toľko, koľko potrebovali. Poprad nedokázali naštartovať k zvratu ani dve presilové hry. V 53. min sa prešmykol pomedzi obrancov Slovana Mlynarovič, ale prestrelil bránku domácich. Hostia nevyužili ani presilovku v závere riadneho hracieho času, takže gólu sa diváci v záverečnom dejstve už nedočkali.

Zdeno Cíger (tréner HC Slovan Bratislava): "Som spokojný s disciplínovanou hrou, efektívnou obranou, útokom aj brankárom. Ďakujem chalanom. Aj diváci si prišli na svoje."

Róbert Spišák (asistent trénera HK Poprad): "Nebol to náš optimálny výkon. Neboli sme efektívni v koncovke. Urobili sme niekoľko chýb, ktoré domáci využili. Takto sa nad Slovanom nedá zvíťaziť."



jk, sita

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar