Silné CSKA rozhodlo duel v tretej tretine

HC SLOVAN odohral s favorizovaným CSKA vyrovnaný duel, ktorí hostia rozhodli až v tretej tretine.

HC SLOVAN Bratislava - CSKA Moskva 1:4 (0:0, 1:1, 0:3)

Góly: 37. Baranov (Chipchura, Švarný) - 38. Andronov (Kaprizov, Scott), 42. Kaprizov (Grigorenko, Vey), 45. Kaprizov (Grigorenko, Robinson), 51. Kaprizov (Vey)Vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kuľov, Vasiliev - Ivanov, Lazarev (všetci Rus.), 6788 divákovZostavy:
Slovan:
Štěpánek - Sersen, Jánošík, Klok, Grman, Bačík, Švarný - Jeglič, M. Sukeľ, Liška - Červený, Taffe, Chipchura - Bailey, Buc, M. Sloboda - Baranov
CSKA: Johansson - Blažijevskij, Nesterov, Pašnin, Robinson, Naumenkov, Marčenko, Romanov - Kaprizov, Vey, Grigorenko - Scott, Andronov, S. Kalinin - Šalunov, Telegin, Slepyšev - Mamin, Tolčinskij, KarnauchovPrvá tretina priniesla vyrovnaný hokej s minimom šancí na oboch stranách. Slovan v nej nevyužil presilovku pri vylúčení S. Kalinina, domáci nepochodili ani v početnej výhode v závere prvej a v úvode druhej časti.Vyrovnaný hokej pokračoval aj v druhej dvadsaťminútovke, v ktorej "belasí" neuspeli v ďalších dvoch presilovkách. V rovnovážnom stave v 28. min delovku obrancu Jánošíka zneškodnil brankár Johansson, na opačnej strane Grigorenkov pokus kryl Štěpánek. Domáci priaznivci sa dočkali v 37. min, keď mladík Baranov po prihrávke od Chipchuru pohotovo zakončil a poslal Slovan do najtesnejšieho vedenia. Z náskoku sa domáci tešili len 68 sekúnd, keďže Andronov využil prihrávku Kaprizova spoza bránky a bolo 1:1.Ruský tím sa dostal do najtesnejšieho náskoku v 42. min zásluhou Kaprizova a jeho strely z otočky z ostrého uhla, ten istý hráč o tri minúty neskôr tečoval pokus Grigorenka a Moskovčania viedli 3:1. Svoju prvú presilovku hostia využili už po dvoch sekundách, trest pre kapitána Sersena "zrušil" Kaprizov a skompletizoval hetrik. V závere sa už skóre nezmenilo napriek šanciam oboch tímov.Vladimír Országh (tréner Slovana): "Chlapci na ľade bojovali a nechali tam všetko. V tretej tretine nám dochádzali sily a bol viditeľný rozdiel v kvalite. S výkonom som spokojný, čo ocenili aj ľudia po zápase."
Igor Nikitin (tréner CSKA): "Začali sme zle, ale v tretej časti sme sa vrátili k našej hre. Vtedy sme plnili to, čo sme si predsavzali a získali dva body."

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar