Severská légia Ufy nad sily Slovana

Slovan Bratislava prehral v piatkovom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) na ľade Salavatu Julajev Ufa 1:4. Jediný gól nášho mužstva strelil v 17. minúte Patrik Virta.


Salavat Julajev Ufa - HC SLOVAN Bratislava 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Góly: 11. Kemppainen (Larsen, Omark), 13. Panin (Larsen, Hartikainen), 21. Kemppainen (Hartikainen, Omrak), 46. Kugryšev - 17. Virta (Sersen, Chipchura). Rozhodovali: Bukin, Gamalej - Jakov, Ponamarenko (všetci Rus.), vylúčení: 1:2, presilovky a oslabenia: 0:0, 5970 divákov.

Salavat Julajev Ufa: Metsola – Larsen, Panin, Sergejev, Nazarevič, Arzamascev, Koledov, Jelizarov – Hartikainen, Kemppainen, Omark – Burdasov, Chochriakov, Tkačov – Kugryšev, Osnovin, Majorov – Soloduchin, Žarkov, Kadejkin – Šen

HC SLOVAN Bratislava: Štěpánek - Sersen, Jánošík, Gelinas, Klok, Švarný, Meszároš, Bačik, Hedera - Sukeľ, Taffe, Virta - Řepík, Bailey, Červený - Liška, Chipchura, Rau - Lamper, Hrnka, LunterSlovanu sa nepodarilo zlomiť prekliatie ufimského ľadu, na ktorom ešte nikdy nezvíťazil. Od začiatku sa hral svižný hokej, slovanisti sa dostali do veľkej šance hneď v 1. minúte, Virta však trafil iba hornú žŕdku Metsolovej bránky. Hráči Slovana dobre napádali obrancov Ufy, tí mali problémy s rozohrávkou. Domáci sa dostali do prvej gólovej príležitosti v 10. minúte, Štěpánek nebezpečný pokus Soloduchina zneškodnil. O niekoľko sekúnd sa domáci predsa len dostali do vedenia po góle Kemppainena. Hráči Ufy prevzali iniciatívu a pridali aj druhý gól, keď v 13. minúte skóroval Panin. "Belasí" znížili v 17. minúte, keď sa po strele Sersena presadil pred domácim brankárom Virta. Ufa v závere vyvinula tlak na bránku hostí, ale tretí gól do prvej sirény nestrelila.

Z druhej tretiny uplynulo iba 47 sekúnd a Kemppainen zvýšil na 3:1. Slovan robil chyby vo svojom obrannom pásme, domáci boli aktívni, "belasí" sa pred domáceho brankára do polovice druhej časti hry dostávali len sporadicky. V 30. minúte mohol zavŕšiť hetrik Kemppainen, ale z dobrej pozície trafil len do žrde. Dva dobré zákroky predviedol Štěpánek a držal nádej Slovana na dobrý výsledok. V 35. minúte sa do troch zakončení v priebehu krátkeho času dostali hostia, znížiť však nedokázali.

Aj v tretej časti hry boli lepší domáci hokejisti, priebeh zápasu kontrolovali, Metsola bol prakticky bez práce. V 46. minúte sa Kugryševova prihrávka pred bránku odrazila od Kloka za Štepánkov chrbát - 4:1. Český brankár však zachránil hostí od vyššej prehry viacerými dobrými zákrokmi. V závere ohrozili slovanisti Metsolu tromi nebezpečnými strelami, no bez gólového efektu.Druhé stretnutie na treťom "tripe" v sezóne odohrá Slovan v nedeľu 7. októbra o 13:00 h SELČ v Kazachstane proti Barysu Astana.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar