Sersen chce zabojovať o miesto v obrane na MS

Bývalý obranca Slovana si pred MS verí

V tréningovom kempe slovenskej reprezentácie pred majstrovstvami sveta v Bratislave a Košiciach (29. apríla - 15. mája) bojuje o miesto v konečnej nominácii trénera Glena Hanlona aj obranca Avtomobilistu Jekaterinburg Michal Sersen. Dvadsaťpäťročný, dlhé roky hráč bratislavského Slovana, ktorý strávil tri roky v zámorskej juniorskej QMJHL, sa svojho prvého zahraničného angažmánu nezľakol a ako jeden z mála slovenských novicov vydržal v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) až do konca sezóny. Ten však prišiel pre jeho tím veľmi skoro, už 20. februára po poslednom hracom dni základnej časti KHL. Avtomobilist skončil vo Východnej konferencii až na 11. mieste, 22 bodov za poslednou ôsmou postupovou priečkou do play-off.

"Prvýkrát v kariére som zažil taký skorý koniec sezóny, bol som z toho trochu sklamaný. Je to veľmi dlhý čas, ktorý treba preklenúť a predsa len tá herná prax chýba. Dúfam, že sa do toho dostanem čo najskôr," skonštatoval obranca, ktorý si v 51 zápasoch v KHL pripísal 11 bodov (3+8), 48 trestných minút a na ľade trávil v priemere takmer 22 minút za zápas. "Trochu som si oddýchol, mal som nejaké menšie zdravotné problémy s ramenom. Bol som na vyšetrení, no našťastie sa to neukázalo vážne. Takže som čas využil aj na doliečenie. Posledné dva týždne som už trénoval, chodil som s kamarátmi na ľad, do posilňovne, zabehať si," popisoval vyplnenie dlhej hernej pauzy gelnický rodák, ktorý sa pomaly začína udomácňovať aj v reprezentačnom drese.

V aktuálnej sezóne si zahral v slovenskom výbere v novembri na Nemeckom pohári a aj vo Švajčiarsku na decembrovom Arosa Challenge. Celkovo má na konte 16 reprezentačných štartov, na svoj prvý gól ešte čaká. Štart na MS by bol pre neho debutom na podujatí takéhoto rangu. "Ťažko povedať, či sa dostanem na šampionát. V nominácii nebude veľa miesta, podľa všetkého sú v obrane voľné jeden či dva fleky. Všetko závisí od toho, koľko chalanov príde z NHL. Budem sa samozrejme snažiť zahrať a zabojovať čo najlepšie," dodal na margo svojich ambícii pre svetový šampionát Michal Sersen.

jk, sita

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar