Šarkyho okrúhle narodeniny!

Jeden z najlepších slovenských hokejistov Miroslav Šatan dnes oslavuje 40. narodeniny.


Miroslav Šatan začínal s hokejom v rodných Topoľčanoch.  Ako osemnásťročný si prvýkrát obliekol reprezentačný dres a ôsmimi bodmi pomohol "nároďáku" k postupu do B–kategórie. V reprezentácii má Šarky celú zbierku našich medailí, zlato z Göteborgu 2002, striebro zo šampionátov 2000 a 2012 a tiež bronz z roku 2003. V drese s dvojkrížom na hrudi strelil spolu 86 gólov a je historicky najlepším strelcom v reprezentácii spod Tatier.

Viac ako úspešne si “Tichý zabijak” počínal aj na klubovej úrovni. v V NHL odohral v roku 1995 svoj prvý ročník za Edmonton Oilers a na svoje konto si pripísal v 62 zápasoch skvelých 35 bodov. Celkovo nastúpil Šatan v NHL na 1050 zápasov, v ktorých nazbieral 735 bodov. V sezóne 2008/2009 sa Miro tešil zo zisku Stanley Cupu, keď jeho Pittsburgh Penguins porazil v siedmom zápase finále play-off Detroit Red Wings.

Značnú časť kariéry spojil Miroslav Šatan s HC SLOVAN Bratislava. Po prvý raz za náš klub nastúpil na začiatku sezóny 2003/2004. O rok neskôr sa Slovanu upísal počas lockoutu a výraznou mierou prispel k zisku majstrovského titulu. Tento úspech si zopakoval v sezóne 2012/13, keď ako kapitán zdvihol majstrovský pohár nad hlavu po siedmom finálovom zápase na ľade Košíc. Slovanu pomohol aj v dvoch ročníkoch nadnárodnej Kontinentálnej hokejovej ligy. Po tohtoročných MS v Minsku sa rozhodol ukončiť aktívnu hráčsku činnosť.

HC SLOVAN Bratislava želá Mirovi k jeho dnešnému životnému jubileu všetko najlepšie, veľa zdravia, šťastia a rodinnej pohody!

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar