S trénerom Skokanom o víťazstvách ŠHT Slovana nad Nitrou

Návrat k úspešnému víkendu ŠHT

Už sme vás informovali, že si hráči športových hokejových tried Slovana pripísali na svoje konto víťazstvá vo všetkých štyroch zápasoch s mimoriadne kvalitnými tímami Nitry, ktoré sú všetky na prvých troch miestach tabuliek svojich ročníkov a šiestaci dokonca svojim rovesníkom v západnej skupine kraľujú. Práve nim pripravili mladí zverenci trénera Marcela Skokana prvú porážku v sezóne a to je iste pádny a príjemný dôvod na rozhovor.

Pán tréner, ako hodnotíte bezpochyby náročné dva súboje svojich hráčov s nitrianskymi rovesníkmi?

"V týchto zápasoch sme, samozrejme, chceli uspieť. Boli to pre nás veľmi dôležité zápasy, hlavne pre ôsmakov, keďže sme boli v tabuľke na druhom mieste a Nitra bola za nami iba o jeden jediný bod. Tak to vlastne bol štvorbodový zápas, v ktorom sme chceli uspieť. Vedeli sme, že  čo sa týka celkového umiestenia v tabuľke, môže to byť zlomový zápas."

Šiestaci nevstupovali do zápasu ani náhodou v roli favoritov.

"Čo sa týka šiestakov, tak tu sme vstupovali do zápasu v situácii, že sme mali veľkú maródku v mužstve. Štyroch chlapcov nám zobral tréner Mosnár do sedmičky, keď aj tam bola dosť veľká maródka a tak sme to museli nejakým spôsobom naplniť. Takže možno povedať, že som od šiestakom neočakával skutočne žiadny veľký úspech. Nitra však prišla tiež v trochu slabšom zložení, ale Nitra je aj tak za každých okolností veľmi silné mužstvo. O to viac si cením tento výsledok, pretože Nitra ešte v súťaži neprehrala ani jeden zápas a my sme boli prví, ktorým sa podarilo ju poraziť."

Slovan začína naberať výkonnostne i výsledkovo na obrátkach v žiackych súťažiach.

"Začiatok sme mali taký ťažší, možno že to súviselo aj s tým, že si chlapci potrebovali aj zvyknúť na nejaké nové veci, s ktorými sa stretávali na tréningoch a ktoré sme sa im snažili vštepovať. Myslím si, že sme ani na začiatku sezóny nemali nejaký zlý herný prejav, len výsledkovo sme sa trochu ťažšie rozbiehali. Teraz sa nám v novom roku v tomto smere začalo dariť a dúfam, že to bude aj pokračovať v takomto smere."

Aký majú vaši zverenci najbližší program?

"Teraz v sobotu to bude zase veľmi ťažký súper, trenčianska Dukla. Aj to je tím, ktorý ešte doteraz neprehral, takže bude to rovnako ťažké, ako aj posledný týždeň. Ale ideme do Trenčína s tým, že nemáme čo stratiť. Môžeme tam len získať."

Deviataci bojujú o miestenku na Majstrovstvá Slovenska starších žiakov. Chodievajú vaši ôsmaci posilniť o rok starších spoluhráčov?

"Deviatka je štvrtá, ale aj im sa darí v nadstavbovej časti. Vyhrali všetky zápasy v tejto časti, ale mali trochu väčšiu  stratu po základnej časti. Čo sa týka našich ôsmakov, nemáme tam takých hráčov, ktorí  by mohli nejakým výraznejším spôsobom devine pomôcť. Dvaja hráči z osmičky sú v deviatke dlhodobo počas celej sezóny, obranca Paťo Maier a útočník Lukáš Maroš, ktorý je dokonca vekom len siedmak, ale hrá už v deviatke od začiatku sezóny. Ďalší ch hráčov, ktorých by sme takto mohli posunúť vyššie, nateraz nemáme."

jk, pre hcslovan.sk pripravil webhokej24.sk, autorka Alena Hofmanová, autor fotografie Andrej Žiak


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar