S Trenčínom nás čaká ďalší šesťbodový zápas!

Víťazstvo nad Trenčínom nás posunie minimálne na 5. miesto v tabuľke

Slovan v tomto roku ešte nestratil ani bod a tejto bilancie by sa rád držal aj v nedeľu, kedy zavíta do Trenčína. Zápas Dukla-Slovan bude patriť k ozdobám tohto kola.

V aktuálnej sezóne odohrali obe mužstvá 4 vzájomné zápasy a bilacia z nich je vzácne vyrovnaná. Obe mužstvá doma raz prehrali a raz vyhrali. Prvý vzájomný zápas sa hral v Trenčíne a 19.septembra sa darilo viac našim hráčom, keď sme v Trenčíne nedostali ani gól a vyhrali sme 2:0.  O mesiac neskôr sa nám nepodarilo tento výsledok zopakovať a na domácom ľade sme Trenčanom podľahli 1:3. 7. novembra nasledovala ďalšia prehra- V Trenčíne sme prehrali 2:3, hoci sme viedli 2:0. V poslednom vzájomnom zápase sme vojako z Trenčína doma poľahky zdolali 5:1.

Na ľade Trenčína sa nám zvyčajne darí, z posledných 7 zápasov sme až 5 vyhrali. Situácia v tabuľke je nesmierne vyrovnaná. Na štvrtom mieste sa nachádzajú Trenčania so ziskom 66 bodov, siedmy Martin stráca len šesť bodov.

Situácia sa v nedeľu môže zvrtnúť. Piaty Zvolen hrá doma so Žilinou a ak zvíťazí a Dukla prehrá, predbehne práve Trenčanov. V prípade nášho trojbodového zásahu by sa Trenčín posunul až na šieste miesto, na štvrtom by bol Zvolen a na piatom mieste by sa ocitol náš Slovan. Hokejisti Slovana však môžu byť po dnešnom kole aj štvrtý a to v prípade, ak vyhrajú v Trenčíne a Zvolen nezíska so Žilinou viac ako bod.

Zápasu v Trenčíne nebude chýbať náboj, veď stretnutia medzi Duklou a Slovanom majú bohatú minulosť. Dukla Trenčín si naposledy odniesla prekvapujúco všetky body z Bystrice.  

Po jednozápasovom dištanci do súboja zasiahne aj Martin Štajnoch. Kuľha hrať nebude, keďže je na odchode.

jk


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar