Rybárovci opäť úradujú- otec so synom vygumovali mužstvá Dukly Trenčín!

Rybárovci nočnou morou Dukly Trenčín

Pavol a Patrik Rybárovci sa opäť zapíšu do histórie slovenského hokeja, no najmä do kroník Slovana Bratislava. Po tom, čo otec a syn nastúpili v jednom zápase za A mužstvo Slovana sa opäť  Rybárovci zviditeľnili. Obaja vychytali vo víkendových zápasoch čisté konto zhodne proti rovnakému súperovi- Dukle Trenčín!

Pavol Rybár bol najväčšou oporou mužstva belasých v Trenčíne, kde zlikvidoval všetkých 55 streleckých pokusov vojakov a pripísal si tretie čisté konto v sezóne. Jedná sa o oficiálny údaj, ináč by sme mohli Rybárovi pripísať o jedno čisté konto naviac. Zápas proti SR 20 však nedochytal, keď za jednoznačného stavu dostal príležitosť v bráne aj jeho syn Patrik. Rybár predvádza v poslednej dobe výborné výkony, v rámci štatistík sa vyšplhal na druhé miesto v percentuálnej úspešnosti zásahov a spolu s Hudáčkom z Košíc je jediným brankárom, ktorý získal v hlasovaní hokej.sk spolu trikrát cenu pre hráča týždňa.

Zahanbiť sa nedal ani jeho syn Patrik. Ten v sobotu vypomáhal dorastencom Slovana v náročnom súboji proti Dukle Trenčín, ktorý dorastenci aj vďaka Patrikovým zákrokom zvládli a vyhrali najtesnejším rozdielom 1:0. Mladý Rybár kryl 30 striel a pochvaľne sa o ňom vyjadroval aj asistent trénera v doraste Karol Rusznyak, "V zápase nás podržal Patrik, ktorý v závere stretnutia, keď sa súper snažil vyrovnaž náš najtesnejší náskok, pochytal veľmi veľa nebezpečných šancí súpera," pochválil syna Pavla Rybára.

Obaja Rybárovci teda prežívajú dobrú sezónu. Pavol Rybár bol vedený ako dvojka do tejto sezóny, no postupne si svojimi výkonmi vyslúžil pozornosť trénerov a v poslednej dobe je to práve Rybár, ktorý pravidelne nastupuje do brány Slovana. Jeho syn Patrik si v tejto sezóne pripísal prvý štart v najvyššej súťaži a pravidelne chytáva pod vedením trénera Tureka za juniorov.

Trenčianska Dukla si po víkende môže povedať, že priezvisko Rybár je pre ich strelcov zakliate. Dorastenci Dukly a A mužstvo Trenčína vyslali spolu na Rybárovcov úctyhodných 85 striel, no ani jedna neskončila za ich chrbtom. Dve nuly vychytané brankárskou dvojicou proti rovnakému súperovi a navyše pozostávajúcou z otca a syna sa nadlho zapíšu do kroník slovenského hokeja. Gratulujeme!


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar