Roman Stantien sa vracia do Slovana ako tréner

Jedným z dvoch asistentov nového hlavného trénera je od stredy aj Roman Stantien, bývalý vynikajúci slovenský hokejista, ktorý vydržal na českých a slovenských extraligových klziskách neuveriteľných 23 sezón! 
Roman Stantien je unikátnou hokejovou osobnosťou v českých a slovenských končinách. Štyridsaťsedemročný (nar. 16.10. 1964 v moravskom Kyjove) odchovanec dubnického hokeja je držiteľom 2 titulov majstra Slovenska a 5 titulov majstra Českej republiky, pričom všetky získal s HC Vsetín v piatich sezónach po sebe, čo je v európskom i svetovom hokeji vzácny úkaz.
Okrem Vsetína pôsobil Roman Stantien v Dukle Trenčín, ŠKP Poprad, HC Vítkovice, HC Mountfield České Budějovice, Amur Chabarovsk, MsHK Žilina a samozrejme v HC SLOVAN Bratislava. Do Slovana prišiel na začiatku pamätnej sezóny 2004/2005 a v nabitom kádri lock-outovej sezóny sa stal jednou z kľúčových osobností tímu, ktorý sa na konci sezóny tešil z majstrovského titulu.
Roman Stantien sa stal v 42 rokoch najstarším hráčom českej extraligy, o rok k tomuto primátu pridal rovnaký v slovenskej extralige. Po skončení aktívnej hráčskej kariéry sa dal na trénerstvo, doteraz pôsobil ako asistent trénera v HK Nitra.
Použijúc terminológiu NFL, úlohou Romana Stantiena na striedačke prvého mužstva Slovana bude niečo ako „offensive coordinator“, aj vzhľadom na to, že zvyšní dvaja z trénerského triumvirátu sú bývalí kvalitní obrancovia. Roman sa veľmi dobre pozná a rozumie si s hlavným koučom Janom Nelibom, pod ktorého vedením bol pri troch tituloch Vsetína. Stantien by mal byť zároveň akýmsi prirodzeným premostením a komunikátorom v kabíne medzi hráčmi a trénermi.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar