Realizačný tím doplní Peter Skrabelj

HC SLOVAN Bratislava doplnil realizačný tím A mužstva o skúseného trénera brankárov Petra Skrabelja.

Len 30-ročný slovinský tréner pôsobí už deväť rokov ako profesionálny tréner brankárov. Niekoľko rokov pracoval aj ako brankársky inštruktor IIHF, kde spolupracoval najmä s fínskymi trénermi a mentormi, od ktorých prevzal ich metódu koučovania brankárov. Dôraz vo svojej práci dáva predovšetkým na techniku pri brankárskych zákrokoch. 

Peter Skrabelj má za sebou kratšiu hráčsku kariéru, o to viac času strávil štúdiom a praxou na striedačke ako tréner brankárov. Už ako 23-ročný pracoval pri národnom tíme Slovinska ako tréner brankárov výberov do 18 a 20 rokov. Ďalšie skúsenosti nadobudol v medzinárodnej EBEL lige v tímoch Olympija Ljubljana a Medveščak Záhreb. V predchádzajúcej sezóne opäť pôsobil ako tréner brankárov slovinskej reprezentácie do 18 rokov.

Mimo sezóny pracuje Peter Skrabelj ako inštruktor na viacerých európskych kempoch pre mladých brankárov. Za ten čas mu rukami prešlo už viac ako tisíc brankárov z celého sveta. V HC SLOVAN Bratislava bude mať tiež na starosti prípravu a rozbor zápasov na základe videoanalýzy. 

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar