Prvou prekážkou gigant z Petrohradu

Na úvodný duel ťažkého štvorzápasového tripu nasúpia hokejistu HC SLOVAN v stredu o 17:30 (SEČ) proti hviezdnemu SKA Petrohrad.


Pre hokejistov Slovanu pôjde o tretí vzájomný zápas proti jednému z ašpirantov na zisk Gagarinovho pohára. Bohatý ruský klub ukázal Slovanu naplno svoju silu na domácom ľade i v SLOVNAFT Arene. V októbri zvíťazil v Ľadovom paláci 7:2, na druhý sviatok vianočný strelil v Bratislave šesť gólov, čestný úspech zaznamenal Bartovič. Slovan tak v ďalšom vystúpení nebude mať proti hviezdami nabitému mužstvu čo stratiť,  giganta môže pred jeho vlastným publikom len prekvapiť. 

Počas uplynulého víkendu si v Soči na zápase hviezd KHL z kádra Petrohradu zahrala produktívna dvojica Ilja Kovaľčuk a Vadim Šipačov a už o 24 hodín sa pripojili k svojmu tímu na zápas na ľade Ufy. Domáci duel zvládli, zvíťazili 3:1 a pripravili SKA o osem zápasovú sériu bez prehry! Ani strata bodov v Ufe však stabilné 2. miesto SKA v tabuľke Západnej konferencie neohrozilo. Za 36 výhier a 14 prehier nazbierali zverenci Bykova doteraz 108 bodov. Svojim súperom nastrieľali až 185 gólov a majú suverénne najlepší útok v celej lige. Potvrdzuje to aj ich bilancia v presilových hrách. Presadili sa v nich už 50-krát, v priemere využijú každú štvrtú presilovku.
HC SLOVAN SKA Petrohrad
Bilancia 50-18-32 57 b./14. 50-36-14 108 b./2.
Posledných 5 zápasov P-P-P-P-P P-V-V-V-V
Góly 118-145 185-113
Presilovky 16,8% (18.) 24,6% (5.)
Oslabenia 84,9% (5.) 86,0% (2.)
Najproduktívnejší hráč L. Nagy 35 b. (19+16) A. Panarin 54 b. (23+31)
Najlepší strelec L. Nagy 19 A.Panarin 23
Najlepší nahrávač L. Nagy 16 V. Šipačov 36
Na čele produktivity SKA je Artemi Panarin. Iba 23-ročný ruský krídelník patrí medzi vychádzajúce hviezdy súťaže. V tomto ročníku zatiaľ získal 54 bodov a je tretím najproduktívnejším hráčom KHL. O kvalitách Panarina sme sa mohli presvedčiť v prvom vzájomnom zápase, keď sa na vysokom víťazstve podieľal hattrickom. S 23 gólmi je spolu s Kovaľčukom tiež najlepším strelcom mužstva. Kapitán Kovalčuk má na konte zatiaľ 49 bodov za 23 gólov a 26 asistencii. K magickej hranici 50 bodov sa blíži aj Vadim Šipačov, doteraz si ich pripísal 45 (9+36). Spomedzi obrancov sa najväčšej dôvere trénerov SKA teší dvojica Andrej KutejkinDmitrij Kalinin. Doteraz nastúpili v 44 dueloch. Prvému z nich sa darí aj v kanadskom bodovaní, strelil už 11 gólov a zaknihoval aj rovnaký počet asistencií. „Špinavú robotu“ má na starosti Maxim Chudinov, ktorý patrí medzi najdôraznejších zadákov súťaže. Súperových hráčom trafil „hitom“ už 107-krát.V decembri získalo vedenie Petrohradu dvoch kvalitných brankárov. Z Novosibirsku prišiel Mikko Koskinen a z hosťovania v Togliatti sa vrátil Ilja Ježov, tím sa naopak rozlúčil s Alexandrom Salákom. Z veľkej bitky o post jednotky však rýchlo zišlo, pretože Ježov sa zranil a od svojho návratu sa do brány SKA ešte nepostavil. Trénera Bykova to však nemusí veľmi mrzieť, pretože fínsky obor sa dostal do výbornej formy. Od svojho prestupu si drží úspešnosť zákrokov na úrovni 94 percent.Zápas SKA Petrohrad – HC SLOVAN Bratislava môžete v stredu o 17:30 sledovať na Sport2. 

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar