Prichádza Poprad!

Odohráme tri zápasy na domácom ľade za sebou

Hokejisti Slovana Bratislava odohrajú nasledujúce tri zápasy v Slovnaft Extralige na domácom ľade. Dnes hostíme Poprad, v piatok prídu Košice a v nedeľu ukončíme domácu sériu zápasov so Žilinou.

Zápasy s Popradom lákajú ľudí na tribúny a inak to nie je ani u nás v Bratislave. Popradčania vstali z mŕtvych. Po tom, čo to s ich účasťou v lige vyzeralo zle nedobro prišiel zázračný obrat. Poprad je na druhom mieste v tabuľke a hrá jeden z najkrajších hokejov.

Popradčanov ťahá vpred viacero kvalitných hráčov. Tradičným ťahúňom je Arne Kroták, výborne mu sekunduje švédsky útočník Emil Lundberg. Poprad disponuje viacerými skúsenými hráčmi akým je napríklad Klouda. Angažovaním mladého Jaška sila Popradu vzrástla, chytil sa aj Lapšanský, ktorý momentálne patrí k najlepším hráčom.

Poprad sa spoliehal dlhodobo na výkony brankára Melicherčíka, ktorý však momentálne zažíva miernu výkonnostnú krízu. Vzájomné zápasy medzi Slovanom a Popradom sú vzácne vyrovnané. Nám sa podarilo vyhrať v Poprade 5:4 a doma 4:3, vonku sme Popradu podľahli 0:5 a doma 4:5 po predĺžení.

Popradčanom odišla dvojica Bartečko-Nagy, no napriek evidentnému oslabeniu však Poprad aj naďalej hrá v pohode. V nedeľu na domácom ľade rozbil Zvolen 6:1.

Dnes sa čaká výborný extraligový hokej, veď sa jedná o obrovský šláger kola. Zatiaľ ani v jednom zo zápasov medzi našim Slovanom a kamzíkmi s Popradom sa nehral zlý hokej.

Nakoľko je o stretnutie obrovský záujem vyzývame našich fanúšikov, aby si lístky kúpili v predstihu. V poslednom domácom zápase proti Popradu tak neurobilo viacero fanúšikov a niektorí z nich sa dostali až na druhú tretinu. Vo vlastnom záujme príďte na stretnutie včas.

Do zápasu nastúpime skoro kompletní. Otázny je len štart Nedorosta o ktorom sa rozhodne dnes ráno. Ak by Nedorost nastúpil tak by sme hrali prvýkrát v kompletnom zložení od 4. kola. Našou oporou v bráne je Pavol Rybár, na ktorého sa budeme spoliehať aj v dnešnom zápase. Rybár vychytal našu výhru v Poprade, kde bol jednoznačne našim najlepším hráčom. V poslednej dobe hráme dobre presilové hry. Vo vyrovnanom zápase môžu rozhodnúť aj maličkosti a práve naša dobrá zohratosť v presilových hrách môže byť našou výhodou.

Našim hráčom sa nepodarilo poraziť Bystricu, ktorá prelomila našu víťaznú šnúru v roku 2011. Radi by sme ju znova začali už dnes. Bude to však ťažké. Poprad má o 23 bodov viac ako my.Popradčania zároveň strelili viac gólov a menej ich aj inkasovali.

Štatistiky však nikdy žiadny zápas nevyhrali. Rozhodne sa na ľade a momentálna forma našich hráčov dáva nádej, že sa misky váh naklonia na našu stranu. Obrovský šláger kola sa začína o 17.30 a lístky sú v cene od 2,50 EUR. V ťažkom zápase budeme potrebovať vašu pomoc. Vidíme sa na štadióne!

jk


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar