Prezident IIHF René Fasel spokojný s postupom príprav na MS

Prípravy na šampionát pokračujú v rýchlom tempe

Bratislavský Zimný štadión Ondreja Nepelu, ktorý od 29. apríla do 15. mája privíta spolu s košickou Steel arénou majstrovstvá sveta v hokeji, ešte stále nie je skolaudovaný. "Pracujeme na tom a sme presvedčení, že do stanoveného termínu 14. apríla odovzdáme organizačnému výboru kompletný štadión aj s kolaudačným rozhodnutím," skonštatoval bratislavský primátor Milan Ftáčnik po štvrtkovom slávnostnom stretnutí s prezidentom Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) Reném Faselom a generálnym sekretárom IIHF Horstom Lichtnerom v priestoroch Primaciálneho paláca. "Nemyslím si, že je to nejaký dôvod na obavu. Podobnú situáciu sme zažili s petrohradskou arénou v roku 2000, kde sa na poslednú chvíľu dorábali schodiská a nátery, či o tri roky neskôr v Prahe, kde sa šampionát napokon musel o rok posunúť. Ak sa všetko v Bratislave stihne do avizovaného termínu, máte ešte týždeň k dobru," poznamenal René Fasel.

Najvyšší predstavitelia IIHF navštívili vo štvrtok Bratislavu, aby skontrolovali prípravy na svetový šampionát. Bola to posledná návšteva vrcholných predstaviteľov IIHF na Slovensku pred začiatkom samotného šampionátu. Do mesta prišli predpoludním z letiska vo Schwechate, ich prvé kroky zamierili na ZŠ Ondreja Nepelu, potom navštívili organizačný výbor MS 2011 a na záver absolvovali stretnutie s primátormi oboch hostiteľských miest Bratislavy a Košíc - Milanom Ftáčnikom a Richardom Rašim. Šéf svetového hokeja bol s výsledkami inšpekcie navýsosť spokojný.

Prezident IIHF Fasel spokojný so stavom príprav

"Som veľmi spokojný so stavom príprav vzhľadom na krátkosť času, ktorý mali organizátori k dispozícii. Dnes dopoludnia som bol v Bratislave veľmi očarený nádhernou halou s fantastickými šatňami, tréningovou halou s dvoma plochami aj novostavbou vedľajšieho hotela. Naozaj sa teším na vhodenie úvodného buly šampionátu," skonštatoval Fasel a pokračoval: "Aj keď nečakané udalosti sa nedajú nikdy vylúčiť, podobne ako zemetrasenie v Japonsku, Slovensko neleží v oblasti, kde takéto niečo hrozí. Po výborných skúsenostiach so spoluprácou so Slovenským zväzom ľadového hokeja verím, že Bratislava aj Košice všetko bez problémov zvládnu a šampionát bude čerešničkou na torte našej vzájomnej spolupráce. Jedinú vec, ktorú nemôžeme ovplyvniť, je fakt, že domáci tím od roku 1986 na šampionáte nezvíťazil. Bol by som rád, keby sa to podarilo po 25 rokoch práve Slovensku," zaželal na záver René Fasel svojim hostiteľom. Primátor Bratislavy Milan Ftáčnik mu potom odovzdal špeciálny arch s oboma slovenskými známkami vydanými k MS v hokeji spolu s obálkou prvého dňa.



jk, sita

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar