Premiérové víťazstvo v sezóne!

Premiérové góly Matúša Sukeľa a Adama Lišku, výborný Marek Čiliak ako aj celý tím HC SLOVAN znamenajú prvú výhru v novom ročníku KHL.

HC SLOVAN Bratislava - Severstaľ Čerepovec 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Góly: 26. M. Sukeľ (Virta), 40. Liška (Lunter) - 41. Boychuk (Stránský, Ashton)Vylúčení: 7:3 na 2 min, navyše: Veriovkin (Čerepovec) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Gofman, Bondar - Sadovnikov, Sazonov (všetci Rus.), 5162 divákovZostavy:
Slovan:
Čiliak - Sersen, É. Gélinas, Grman, Klok, Jánošík, A. Meszároš, Švarný - Řepík, Taffe, Červený - Liška, Chipchura, M. Lunter - Virta, C. Rau, M. Sukeľ - Buc, Šimun, T. Hrnka
Čerepovec: Furch - Kulda, Kuľaš, Veriovkin, Kornejev, Kudako, Malevič, Syčuškin - Stránský, Z. Boychuk, Ashton - Geraskin, Trubačov, Vovčenko - Bumagin, O. Jašin, Rybin - Zacharčuk, Karlin, Monachov - LapinPrvá tretina veľa hokejovej krásy nepriniesla. Obaja súperi si raz zahrali presilovku, no bez gólového efektu. Najväčšiu šancu prvej dvadsaťminútovky mal v 12. min Stránský, ale jeho pokus spomedzi kruhov zneškodnil lapačkou Čiliak.Ten si v úvode druhej časti poradil aj s pokusmi Rybina, Zacharčuka a Boychuka. Slovan sa ujal vedenia v 26. min, keď v závere presilovky Matúš Sukeľ poslal za brankára Dominika Furcha zblokovanú strelu Patrika Virtu - 1:0. Domácich potom niekoľkokrát zachránil Čiliak pri pokusoch hráčov súpera a Slovan „udrel“ tesne pred druhou sirénou aj druhýkrát - po prihrávke od Luntera pálil presne Liška aj s prispením korčule Maleviča a jeho gól potvrdila i videocentrála v Moskve.Hostia hrali v úvode tretej časti presilovku a pred Čiliakom roztočili „kolotoč“, z pravého kruhu vystrelil Z. Boychuk a Severstaľ prehrával už iba o gól. V tíme z Čerepovca neskôr nepochodil Z. Boychuk a po ňom ani Vovčenko, ktorý trafil konštrukciu bránky Slovana. V poslednej minúte duelu siahol hosťujúci kouč k hre bez brankára, ale skóre sa už nezmenilo.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar