Prekvapenie sa nekonalo, Slovan podľahol silnému Petrohradu

V prvom zápase krátkeho tripu podľahol HC SLOVAN top favoritovi súťaže SKA Petrohrad, keď domáci dokázali odpovedať na vedúci gól belasých štyrmi presnými zásahmi.

SKA Petrohrad - HC SLOVAN Bratislava 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Góly: 10. Jakupov (Koskiranta), 24. Plotnikov (Dacjuk, Tichonov), 36. Prochorkin (Zub, Gusev), 50. Gusev (Prochorkin) - 9. Sukeľ (Grman, Klok). Rozhodovali: Birin, Judakov - Galimov, Stroganov (všetci Rus.), vylúčení: 4:3 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 10.915 divákov. SKA Petrohrad: Hellberg - Belov, Zub, Hersley, Chafizulin, Rundblad, Zubarev, Rukavišnikov - Plotnikov, Dacjuk, Tichonov - Karpov, Prochorkin, Gusev - Barabanov, Byvaľcev, Kručinin - Li, Koskiranta, Jakupov - Maľcev
HC SLOVAN Bratislava: Čiliak – Gelinas, Sersen, Klok, Grman, Meszároš, Jánošík, Švarný – Červený, Taffe, Řepík – Jeglič, Sukeľ, Bailey – Sloboda, Hrnka, Lamper – Baranov, Chipchura, Rau.
Ako prví sa z vedenia v zápase tešili "belasí". V 7. minúte putoval na trestnú lavicu Řepík, Petrohrad však výhodu nevyužil. Naopak, tesne po presilovke inkasoval, keď sa po Grmanovej zadovke presadil Sukeľ. Radosť Slovana však netrvala ani minútu, po 33 sekundách sa dostal za obranu Slovana Jakupov a blafákom vyrovnal. Slovan sa mohol dostať opäť do vedenia v závere tretiny, pred brankárom Hellbergom sa ocitol osamotený Gelinas, ale brankár domácich strelu kanadského obrancu vyrazil. Druhá tretina sa začala v svižnom tempe, tutovky spálili Belov a na druhej strane Řepík. Domáci pokračovali v zvýšenej aktivite, ich snahu korunoval pekným tečom Plotnikov - 2:1. Slovan sa čoraz viac spoliehal na protiútoky, no pred Hellbergom sa nepresadil. SKA v ofenzíve nepoľavil a v 36. minúte ho Prochorkin poslal do dvojgólového vedenia, keď pred ním bratislavskí obrancovia zbytočne ustupovali. V úvode záverečnej časti hry mohol Slovan skorigovať. Do prečíslenia sa dostala dvojica Sloboda - Lamper, druhý menovaný však Hellberga neprekonal. Domáci hráči už v ďalšom priebehu kontrolovali hru a v 50. minúte využil po niekoľkých sekundách presilovku Gusev, keď so šťastím aj s prispením tyčky upravil na konečných 4:1.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar