Prekvapenie na záver série

HC Donbass Doneck venoval tesne pred cestou späť na Ukrajinu peňažný dar pre rozvoj mládežníckych kategórii HC SLOVAN Bratislava.


Symbolický šek na finančnú čiastku v hodnote 50 000,- € odovzdali v mene prezidenta HC Donbass Doneck a samotného klubu do rúk hlavného trénera športových hokejových tried Jána Lipianskeho kapitán ukrajinského klubu Ruslan Fedotenko a gólman Ján Laco. „Po ukončení nášho pobytu v Bratislave sa vedenie nášho klubu na čele s pánom Kolesnikovom spontánne rozhodlo venovať za Donbass Doneck finančnú čiastku pre rozvoj mládežníckych kategórii HC SLOVAN Bratislava. Ide predovšetkým aj o prejav osobnej vďaky vášmu klubu, ktorý nám v ťažkej situácii pomohol a vytvoril počas domácich stretnutí žičlivé prostredie,“ povedal dvojnásobný víťaz Stanley Cupu Ruslan Fedotenko, ktorého doplnil gólman Ján Laco. „Verím, že táto finančná čiastka pomôže v tréningovom procese, rozvoji mladých hráčov a podarí sa nám vychovávať viac talentov, ktoré budú robiť dobré meno slovenskému hokeju.“
Garantmi pre použitie finančných prostriedkov je za HC SLOVAN Bratislava dvojica našich bývalých skvelých hráčov momentálne pracujúcich v štruktúrach klubu – šéftrénera mládeže Karola Rusznyáka a hlavného trénera športových hokejových tried Jána Lipianskeho.„Predbežne sme sa dohodli, že finančné prostriedky využijeme troma spôsobmi. Jednak na zakúpenie výstrojí pre mládežnícke kategórie, ďalej pre zabezpečenie prenájmu športovísk mimo zimného štadióna pre suchú prípravu, ktorá zohráva už pri mladých hráčov veľmi dôležitú úlohu. Tretí spôsob investície je krytie nákladov na kvalitné zahraničné turnaje, ktoré by museli inak hradiť rodičia mladých hokejistov. Samozrejme Donbassu Doneck veľmi pekne ďakujeme a prajeme im veľa šťastia v ďalších bojoch play-off o Gagarinov pohár!“ povedal Ján Lipiansky. 

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar