Prehra napriek streleckej kanonáde

Slovan vyslal v Nižnom Novgorode na bránku domáceho Torpeda neuveriteľných 46 striel, napriek tomu odchádza bez bodu.

Torpedo Nižnij Novgorod - HC SLOVAN Bratislava 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)

Góly: 23. Žafjarov (Miele, Sabolič), 36. Varnakov (Paršin), 49. Iľjin (Calof, Verjajev), 60. Iľjin - 58. Gelinas (Řepík, Červený). Rozhodcovia: Morozov, Kuljov - Parikov, Kuprijanov (všetci Rus.), vylúčení: 5:4 na 2 min, navyše Sabolič - Sersen na 5 min za bitku, Sukeľ 5+DKZ za pichnutie, presilovky a oslabenia: 0:0

Torpedo Nižnij Novgorod: Galimov – Bodie, Holm, Orlov, Barancev, Korobov, Sergijenko, Rodionyčev – Varnakov, Galuzin, Paršin – Žafjarov, Miele, Sabolič – Verjajev, Iľjin, Urakov – Calof, Makarenko, Smolin – Sjomin

HC SLOVAN Bratislava: Štěpánek - Sersen, Gelinas, Meszároš, Grman, Jánošík, Klok, Švarný - Řepík, Taffe, Červený - Jeglič, Sukeľ, Lunter - Liška, Bailey, Rau - Hrnka, Chipchura, Sloboda.Slovan sa prezentuje na aktuálnom tripe aktívnym útočným hokejom a v rovnakom štýle začal aj na ľade favorizovaného Torpeda. Už v 3. minúte pálil nebezpečne od modrej Švarný, o chvíľku neskôr netrafil z dobrej pozície bránku Řepík. V polovici prvej tretiny sa "belasí" dostali do sľubného prečíslenia, Řepík nebezpečne vystrelil, po ňom ale Taffe ani Červený nedostali puk za chrbát Galimova.

V 15. minúte dostalo Torpedo možnosť hrať presilovku po vylúčení Gelinasa, do brejku sa ale dostali hostia - Chipchura v prečíslení s Lunterom zakončil sám, brankár si s jeho pokusom poradil. Na druhej strane vytiahol Štěpánek lapačku po tvrdej strele Holma. Galimov neskôr nohou vykopol pokus Lišku a tak sa prvá časť skončila bez gólov. "Belasí" ju vyhrali na strely 10:5.

Druhú tretinu odštartoval Slovan presilovkou bez výraznejšej šance a chvíľu po jej skončení inkasoval. Strelu Mieleho doklepol v 23. minúte za Štěpánkov chrbát Žafjarov - 1:0.

Hosťom potom mohla pomôcť presilovka pri vylúčení Mieleho, Slovan ju však nevyužil. Zmeniť skóre mohol Bailey, no ani jeho veľká príležitosť v polovici zápasu sa gólom neskončila. Galimov si držal čisté konto aj po strele Chipchuru.

Práve v čase, keď hostia zvýšili aktivitu, udrelo na druhej strane. Po akcii Paršina doklepol bekhendom puk do siete Varnakov - 2:0. Štěpánek potom ešte vychytal Sjomina a domáci tak išli do kabín s dvojgólovým náskokom.

Ani v záverečnej časti sa Slovanu v koncovke nedarilo, konto Galimova zostávalo naďalej čísté. Hostia prežili oslabenie pri vylúčení Jegliča, ten sa po návrate z trestnej lavice po pase od Gelinasa dostal do dobrej príležitosti, no ani on nenašiel recept na domáceho gólmana.V 45. minúte mohol vykresať nádej Lunter po ďalšej prienikovej prihrávke od Gelinasa, ale skóre sa nemenilo. Hostia šance nepremenili a tak prišiel trest na druhej strane - na 3:0 zvýšil v 49. minúte Iľjin.Slovan chcel potom aspoň skorigovať skóre, šance na to mali Jeglič, či Lunter, no Galimovovi pokazil čisté konto až v 58. minúte Gelinas. Slovan v závere skúsil dlhší čas hru bez brankára a napokon inkasoval na 1:4 sekundu pred koncom, keď technický gól pripísali Iľjinovi.Slovan dnes prestrieľal súpera 46:24, zahodil niekoľko čistých šancí, čím sa pripravil o lepší výsledok. "Belasí" zakončia štvorzápasový trip na klziskách súperov v pondelok o 17:30 h SEČ na ľade CSKA Moskva.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar