Prehra napriek mohutnému finišu

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v úvode štvorzápasového tripu po klziskách súperov s Viťazom Podolsk 4:6.

Viťaz Moskovská oblasť - HC SLOVAN Bratislava 6:4 (2:0, 2:1, 2:3)

Góly: 13. Makejev (Stoljarov), 16. Rendulič (Aaltonen, Mozík), 29. Makejev (Nikulin, Lazarev), 40. Mozík (Šinkevič, Stoljarov), 48. Aaltonen (Sjomin, Rendulič), 60. Švec-Rogovoj - 28. Červený (Šimun), 46. Rau (Gelinas, Taffe), 52. Liška (Chipchura), 54. Červený (Gelinas). Rozhodovali: Sidorenko (Biel.), Sojn – Viljugin, Ponamarenko (všetci Rus.), vylúčení: 4:3 na 2 min., presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0.

HC Viťaz: Ortio - Stašenko, Jevsejenkov, Mozík, Golovkov, Šinkevič, Katičev - Stoljarov, Nikulin, Makejev - Sjomin, Aaltonen, Rendulič - Kokarev, Hrivík, Komarov - Lazarev, Švec-Rogovoj, Vyglazov - Mojsejev, Gončarov

HC SLOVAN Bratislava: Čiliak - Sersen, Gelinas, Grman, Klok, Schaus, Švarný, Bačik - Řepík, Taffe, Lunter - Lamper, Chipchura, Liška - Virta, Rau, M. Sukeľ - Červený, Šimun, Hrnka - Baranov
Slovanisti vstúpili do zápasu aktívne, ale skóre neotvorili ani v presilovke od 5. minúty a ani po šanci Virtu v deviatej minúte, keď výborne zasiahol domáci brankár Ortio. Ako premieňať šance ukázal domáci Makejev, ktorý sa v pásme hostí dostal k puku po zaváhaní obrany Slovana a efektne prekonal Čiliaka - 1:0. Od 16. minúty bol náskok domáceho tímu už dvojgólový, keď prvé vylúčenie Slovana potrestal Rendulič - 2:0.

Na hre hostí v úvode druhej časti bola vidieť snaha o kontaktný gól, pribrzdilo ich však vylúčenie Kloka, ktorý faulom zmaril šancu Renduličovi. Slovanisti oslabenie zvládli a v 28. minúte sa dočkali kontaktného gólu. Únik Šimuna s Červeným zakončil druhý menovaný ideálne - 2:1. Tesné skóre však trvalo iba tri minúty, keďže v polovici druhej časti Makejev strelou z ostrého uhla prekvapil Čiliaka - 3:1. Hostia reagovali tlakom, viackrát zovreli súpera pred brankárom Ortiom, ale viac než nepresnú strelu Sukeľa nevyťažili. Dôležitý moment prišiel 21 sekúnd pred druhou sirénou, keď obranca domácich Mozík aj s prispením nešťastného teču korčuľou od jedného z obrancov Slovana upravil na 4:1.

Slovan sa do hry vrátil gólom Raua v presilovke v 46. minúte (4:2), na ktorý mohol takmer okamžite nadviazať Liška, no neuspel. Viťaz v 48. minúte zvýšil náskok, Sjominovu akciu dokončil Aaltonen a opäť bol náskok domácich trojgólový - 5:2. Ani to však hostí nepoložilo, aktívny Liška v 52. minúte zblízka upravil na 5:3 a Ortia o dve minúty prekonal v presilovke dorážkou Gélinasovej strely aj Červený - 5:4. Zápas nabral na obrátkach, dva rýchle góly dodali "belasým" sebadôveru, no domáci hráči zvýšili dôraz v defenzíve. Hostia v závere skúsili aj hru so šiestimi hráčmi, do prázdnej bránky však inkasovali šiesty gól.

Ďalší zápas odohrá Slovan v pondelok od 13:30 h SELČ na ľade Červenej hviezdy Kchun-lun v čínskom Šanghaji.Vladimír Országh: Gratulujem domácim k výhre. Vedeli sme proti komu hráme, Viťaz má dobrý mančaft, čo dokázal aj v predošlých zápasoch. Na body nestačí hrať polovicu zápasu ale celých 60 minút. Mužstvo začalo hrať tak ako chceme až v tretej tretine, čo je málo. 

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar