Pred zápasmi juniorov i dorastu

Na juniorku čaká druhá Nitra, dorast do Dubnice a Žiliny

Cez víkend si odohrajú svoje zápasy aj dorast a juniorka Slovana. Pozrime sa, s čím idú do zápasov tréneri oboch tímov, Josef Turek a Jozef Pethö.

Extraliga juniorov (23.kolo)

HC Slovan Bratislava - HC Nitra

Josef Turek, tréner juniorov HC SLOVAN Bratislava:

My hráme len v sobotu a chceme určite bodovať. Nitra je na druhom mieste v tabuľke, ale myslím si, že ak podáme náš obvyklý výkon z posledných zápasov, tak Nitru určite potrápime. Chceli by sme bodovať. Ak aj vyhráme, budeme sa musieť ešte spoliehať na Zvolen a Liptovský Mikuláš, že v niektorom zápase zaváhajú. Do play off môžeme postúpiť aj zo siedmeho či ôsmeho miesta. Výkonnosť mužstva stúpa od prestávky. Máme zo siedmich zápasov päť víťazných, jednu prehru po predĺžení. Mrzí nás, že nás pribrzdia vždy, keď sa rozbiehame, zranenia, ale tie k hokeju patria, Chceme bodovať, pretože aj keď sa nedostaneme do prvej šestky, tak bude každý bod v konečnom súčte druhej skupiny dobrý.

 

 

Extraliga dorastu (23. a 24.kolo)

 

MHK Dubnica - HC Slovan Bratislava

MsHK Žilina - HC Slovan Bratislava

 

Jozef Pethö, tréner dorastu HC SLOVAN Bratislava:

Naším sobotným súperom je Dubnica, ktorá odohrala v poslednej dobe niekoľko dobrých zápasov. Dúfam, že sa nám podarí ušiť na nich taktiku ako doposiaľ a privedieme ten zápas do víťazného konca tak, ako sme už dvakrát spravili. S chlapcami sme si trochu pohovorili dá sa povedať nie po nešťastnej, ale aj zaslúženej prehre s Ružinovom, ktorá nás veľmi mrzí. V nedeľu sme už túto prehru odčinili víťazstvom na nulu. Ideme krôčik za krôčikom dopredu a dúfame, že v tomto roku ešte nejaké body na naše konto pripíšeme a bude sa nám lepšie trénovať a lepšie dýchať do nového roku. Žilina je tak isto veľmi dobrý súper, ktorý je v tabuľke pred nami. Poznáme sa, odohrali sme s nimi dobré zápasy a dúfam, že v tomto trende budeme pokračovať. Urobíme všetko preto, aby sme zvíťazili. Trochu s nami zakývala v týždni maródka, ale na štvrtkovom tréningu sme boli kompletní. Uvidíme, koľko hráčov bude z juniorky, ale to, v akej zostave nastúpime, uvidíme po piatkovom tréningu. V nedeľu nehrá juniorka a tak máme možnosť nastúpiť aj s hráčmi, ktorí ako dorastenci hrajú vo vyššej kategórii.

 

jk, pre hcslovan.sk pripravil webhokej24.sk, autor Alena Hofmanová, autor fotografie Andrej Žiak


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar