Pred zápasmi juniorov a dorastu

Juniori dvakrát doma, dorast dvakrát vonku

V zápasoch 21.a 22. kola si zmerajú svoje sily juniori s tímami HK 99 Ružinov Bratislava a HK Trnava. Dorastenci sa stretnú tak isto v sobotu s HK 99 Ružinov Bratislava a v nedeľu vycestujú do Topoľčian. Pozrime sa, ako hodnotia nadchádzajúce zápasy tréneri oboch tímov.

Extraliga juniorov

HC Slovan Bratislava  HK 99 Ružinov

HC Slovan Bratislava – HK Trnava

Josef Turek, tréner juniorov HC SLOVAN Bratislava:

Máme pred sebou zápasy s Ružinovom a Trnavou. V súboji s Ružinovom sme favorit. Ale v mužstve súpera je niekoľko hráčov, ktorí prešli Slovanom v minulej sezóne, takže sa určite budú chcieť ukázať a bude to pre nás ťažký zápas. Na našej strane je stále ešte malá šanca dostať sa do prvej šestky takže ak  to chceme dosiahnuť, tak musíme jednoducho vyhrať. A s Trnavou to bude obrovsky vyrovnaný zápas, Trnava je v tabuľke za nami. Tam sme vyhrali 5:3, ale trnavskí hokejisti boli pre nás vyrovnaní súperi v tomto stretnutí. Musíme hrať vabank, musíme jednoducho vyhrať. Postavíme na víkend skoro rovnaký tím ako sme postavili v Banskej Bystrici, budeme mať šesť–sedem dorastencov.

 

Extraliga dorastu

HK 99 Ružinov – HC Slovan Bratislava

HC Topoľčany – HC Slovan Bratislava

Jozef Pethö, tréner dorastu HC SLOVAN Bratislava:

Máme za sebou zaujímavý víkend, kedy sme zdolali Zvolen a prehrali sme s Banskou Bystricou. Veľmi ma mrzí tento zápas, lebo sme pustili hráčov troch do juniorky a potom nám spolu so zranenými a chorými chýbalo osem hráčov. Napriek tomu chlapci chceli zápas dotiahnuť do víťazného konca. Nepodarilo sa nám to a tak máme reparát v bratislavskom derby s Ružinovom. Sám som zvedavý, ako to skončí. Dúfam, že to nebude nejako premotivované, ale bude sa zápas hrať v duchu fair play, v športovom duchu a lepší zvíťazí. V nedeľu ideme do Topoľčian. Podľa posledných výsledkov sa Topoľčany držia. Uvidíme, či bude hrať Matej Paulovič, syn môjho dlhoročného spoluhráča Miloša Pauloviča zo Slovanu, ktorý je schopný sám rozhodovať zápasy. Chceme v každom prípade bodovať aj tam a konečne hlavne chceme odohrať zápasy do poslednej minúty. Posledné zápasy sme mali vynikajúco rozohraté. Len sme ich nedotiahli do samotného konca.

jk, pre hcslovan.sk pripravil webhokej24.sk, autorka Alena hofmanová, autor foto Andrej Žiak


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar