Pred zajtrajším kolom Slovnaft Extraligy

Bojovať sa bude na viacerých frontoch a nesmierne dôležité body

Základná časť Slovnaft extraligy vrcholí a pred nami je už len pár kôl. V piatok je na programe 48. kolo, v ktorom sa predstaví kompletná desiatka extraligistov.

HK ŠKP Poprad - Dukla Trenčín

Kamzíci odohrali svoj posledný duel v nedeľu, kedy privítali v šlágri kola lídra z Košíc. Ani do tretice ho však nedokázali pred vlastným publikom poraziť a navyše opäť raz ťahali za kratší koniec povrazu v samostatných nájazdoch. Popradčania zaknihovali už tretiu prehru z posledných piatich vystúpení, no stále si držia druhú priečku pred "Baranmi". Dukla naposledy privítala martinské MHC, s ktorým v tejto sezóne prehrala už štyri zápasy. V nedeľu sa ale tešili Trenčania, ktorí svojho súpera zdolali 4:2. Z posledných piatich duelov vyhrala Dukla tri a stále ma teoretickú šancu na účasť v prvej štvorke.

Aktuálna sezóna: 0:1 (v), 8:1 (d), 4:1 (v), 4:1 (d), 3:1 (v)

MHC Mountfield - HK 36 Skalica

Martinčanom došiel dych v najmenej vhodnej chvíli a pár kôl pred koncom základnej časti ťahajú nelichotivú osemzápasovú šnúru bez víťazstva. Naposledy vyhrali ešte začiatkom januára s Banskou Bystricou. V poslednom kole bola nad ich sily Dukla, ktorej podľahli na jej ľade po druhýkrát v prebiehajúcej sezóne. Ako sa má bojovať o play off predviedli v uplynulých kolách Záhoráci, ktorí zvládli náročné stretnutia so Žilinou a Nitrou. V utorok si pripísali "povinné" tri body proti "dvadsiatke" a razom sa opäť ocitli na pozícii zaručujúcej play off. V piatok ich čaká opäť priamy súboj o play off v šesťbodovom zápase s Martinom , ktorý v prebiehajúcej sezóne už trikrát zdolali.

Aktuálna sezóna: 2:1 (v), 1:4 (d), 1:2 sn (v), 5:3 (d), 2:3 (v)

HKM Zvolen - HC 05 Banská Bystrica

Derby ako remeň je na programe pod Pustým hradom vo Zvolene, kde zavíta "nenávidená" Banská Bystrica. Súboje týchto dvoch súperov sú vždy vybičované a výnimkou by nemal byť ani piatkový duel. "Bryndziari" svoj posledný extraligový zápas nedotiahli do víťazného konca a v Skalici podľahli domácemu výberu tesne 2:3. Po dvoch výhrach teda opäť nebodovali a v tabuľke klesli na šiestu priečku. Podstatne lepšie sa darilo Bystričanom, ktorí si poradili s Nitrou futbalovo 2:0 a zaznamenali už štvrté trojbodové víťazstvo z posledných piatich duelov. Doteraz sa títo súperi stretli už päťkrát a bilancia hovorí mierne v prospech "Baranov". Posledné dve stretnutia ale zvládli lepšie práve "Bryndziari". Pred derby zápasom sa "Barani" zastavia ešte v Púchove, kde ich vo štvrtok čaká dohrávka 47. kola s "dvadsiatkou".

Aktuálna sezóna: 1:2 sn (v), 1:3 (d), 2:4 (v), 5:3 (d), 3:2 sn (v)

MsHK DOXXbet Žilina - HC Košice

Osem kôl pred koncom základnej časti všetko nasvedčuje tomu, že Vlci si po roku opäť zahrajú o záchranu. Ich manko na deviatu Nitru narástlo už na 10 bodov a zdá sa, že nie je v ich silách zmazať ho. Žilinčania nevyhrali už štyri zápasy v rade a tak len ťažko môžu pomýšľať na lepšie umiestnenie. V nedeľu odchádzali s prázdnymi rukami z Bratislavy. Oceliari odohrali v 47. kole opäť raz výborné východniarske derby s Popradom, ktorý zdolali aj po piatykrát v prebiehajúcej sezóne, tentoraz 4:3 po samostatných nájazdoch. Majster potvrdil, že v aktuálnej sezóne ešte neprehral dva zápasy v rade a po prehre so Slovanom opäť vyhral. So Žilinou odohrali Oceliari už päť duelov a zakaždým sa tešili z víťazstva.

Aktuálna sezóna: 0:6 (v), 0:4 (v), 1:3 (d), 2:3 (d), 2:4 (d)

jk, pre hcslovan.sk pripravil webhokej24.sk, autor Michal Holub


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar