Pred víkendom dorastu a juniorov

Juniori majú isté siedme miesto a preto poslali dorastencom pár hráčov na výpomoc

Cez víkend sa po reprezentačnej prestávke opäť otvárajú brány aj pre mládežnícke extraligové stretnutia hokejistov dorastu a juniorky Slovana. Dorast sa stretne s tým najťažším, čo extraliga poskytuje, s lídrom z Trenčína a druhým tímom súťaže, Skaličanmi a to všetko na výjazde. Juniorku čakajú duely so Spišskou Novou Vsou a Popradom a Belasí si na ne rovnako ako aj dorastenci vycestujú. Pre juniorku sú to aj posledné stretnutia pred zahájením play off. Poďme sa pozrieť, ako hodnotia šance svojich tímov obaja mládežnícki tréneri, Josef Turek a Jozef Pethö.

Extraliga dorastu:

Dukla Trenčín – HC Slovan Bratislava

HK 36 Skalica – HC Slovan Bratislava

Slovan, ktorý okupuje aktuálne prvú nepostupovú priečku do play off, má pred sebou skutočne ťažký víkend. O to viac, že v ňom musí bezpodmienečne bodovať. Slovan je bod za poslednou ôsmou postupovou pozíciou, na ktorej je Dubnica, tri body za ďalšími dvomi tímami a tak je jasné, že boje o play off nebudú ani náhodou nudné a rozhodovať budú maličkosti. Aj o výsledkoch posledných zápasov, aj o postupe do vytúženého play off. Slovan si ho zahral aj v minulej sezóne a iste by len nerád na tom niečo menil aj v tejto. Svedčí o tom aj to, že na víkendové zápasy vycestuje v plnej zbroji aj s hráčmi z juniorky. Dukla ako líder celej súťaže s postupom do play off starosti samozrejme nemá, ale posledný víkend so Skalicou dosť podstatne nevyšiel a to nie je do bojov o titul najlepšia pozícia, takže sa dá očakávať v Trenčíne duel ako víno, v ktorom si súperi nedarujú ani piaď ľadu. Skalica si posledným úspešným víkendovým vystúpením napravila chuť po dvoch prehrách so Žilinou a Dubnicou. Boli to však okrem prehry so Spišiakmi jediné prehry v novom roku. Päťbodový víkend po súbojoch s lídrom tabuľky iste nasmeroval rozbehnutý kolektív Záhorákov na najvyššie ciele. Slovan má za sebou v poslednom dvojkole dve smoliarske prehry mimo riadneho hracieho času s Nitrou, jedna po predĺžení a druhá po samostatných nájazdoch. Len dva body z tohto víkendu by mohli riadne naštrbiť šance Belasých na zopakovanie minuloročných bojov o medaily. Bronzovú medailu vybojoval posledne kolektív pod vedením trénera Imricha Antala, ktorý posilnil pre týmto dvojkolom trénerské duo na triumvirát iste aj s cieľom postupu do bojov o titul.

Jozef Pethö, tréner dorastu HC Slovan Bratislava:

Keď si pozrieme tabuľku, padli sme po poslednom víkende na nelichotivé deviate miesto, čo nás veľmi mrzí a preto sa vedenie klubu rozhodlo posilniť trénerský štáb o Imricha Antala, ktorý trénoval chlapcov v minulej sezóne. Tak verím, že spoločnými silami sa nám podarí dostať z chalanov maximum a dostaneme sa do osmičky. Čakajú nás veľmi ťažkí súperi, Trenčín a Skalica. Sú to mužstvá , ktoré sú na prvom a druhom mieste extraligovej tabuľky. Je to skutočne ťažká sobota a nedeľa, ale pomôžu nám aj hráči, ktorí hrajú pravidelne za juniorku. Všetci veríme, že sa nám to podarí a máme to všetko len vo vlastných rukách.  Obaja naši súperi sú nároční protivníci, ale odohrali sme s nimi  v sezóne už kvalitné stretnutia a tak dúfam, že naše predchádzajúce výkony s nimi zopakujeme a prinesieme si z Trenčína a Skalice nejaké body.

Nadstavba B Extraligy juniorov:

HK ŠKP Poprad – HC Slovan Bratislava

HK Spišská Nová Ves – HC Slovan Bratislava

 Poprad je jednoznačným lídrom tímov, ktoré sa predstavia v súbojoch s Dubnicou a jedným z dvoch ďalších tímov, Senicou či Buldogmi v bojoch o záchranu v extralige. Popradčania prehrali jediný duel v nadstavbe, ten rozhodujúci v druhom kole so Skalicou. Všetky ostatné výhry už neboli vlastne k ničomu. So Slovanom to bude odveta ako víno, Belasí majú Kamzíkom čo vracať! V poslednom dvojkole utŕžili na vlastnom ľade prehru po dvanástich víťazstvách v jednom rade a bola to aj prvá prehra v nadstavbovej súťaži. Ešte bola nakoniec celkom prijateľná (3:6), ale 0:6 v polovici stretnutia bolo v každom prípade hrozivých. Ondrej Homa dvomi gólmi a Miroslav Bobocký jedným korigovali v záverečnej tretine na obstojných 3:6. Slovan si aj tak udržal dvanásťbodový náskok pred druhým postupujúcim tímom do play of z B Nadstavby. V nedeľu čaká na Slovan Spišská Nová Ves. Spišiaci začali hrať aj s kompletnou dorasteneckou ekipou, ktorá pomohla zachrániť dorast v extralige a ktorá sa aj v zápase so Slovanom bude v prvom rade zohrávať do bojov o záchranu v extralige juniorov. V každom prípade boli posledný hrací víkend pred reprezentačnou prestávkou ťažkým sústom pre oklieštený Slovan, ktorý zvíťazil len najtesnejším rozdielom v pomere 3:2.

Josef Turek, tréner juniorov HC Slovan Bratislava:

Dnes sme ešte vyšli v ústrety dorastu a dali sme tam všetkých hráčov, ktorcý si tréneri vyžiadali. Je tam Kubo Mráz, ktorý sa vrátil z dvadsiatky, je tam Klučiar, Klimčík, Skurák, Šilovič. Takže majú tam všetkých, ktorí hrali alebo aspoň nakúkli do juniorov v tejto sezóne. My teda budeme trochu oslabení a tak by som si ani netrúfal hodnotiť, ako dopadnú výsledky cez víkend. Sú to posledné dve kolá, nejde o nič, postavenie v tabuľke je jasné, postupujeme z prvej priečky nadstavby ako celkovo siedmy tím. Nejde teda o nejaký posun v tabuľke, podstatné je, aby tieto posledné dva zápasy pred play off niečo dali našim hráčom. O to nám ide. Dali sme voľno Kalináčovi, Trškovi, aby si trochu pred play off oddýchli. Ani s nami necestujú. Šancu teda dostanú hráči, ktorí hrali v sezóne trochu menej ako Juraj Halaj, Norbert Hudcovský a ostatní chlapci. Chceme aj im dať trochu priestor, aby si viac zahrali. Ostáva nám týždeň na to, aby sme všetko doladili tak, ako si predstavujeme.

jk, pre hcslovan.si pripravil webhokej24.sk, autorka Alena Hofmanová, autor fotografie Andrej Žiak


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar