Pred víkendom dorastu a juniorky

Mladý Slovan proti Popradu, Nitre a Spišskej Novej Vsi

Tento víkend čakajú mládežnícke mužstvá Slovana Bratislava ďalšie dve kolá. Dorast sa stretne so svojou dvojičkou a teda odohrá dva zápasy s tým istým súperom, s Nitrou. Juniorku čakajú duely so Spišskou Novou Vsou a Popradom. Poďme sa pozrieť, ako hodnotia šance svojich tímov obaja mládežnícki tréneri, Josef Turek a Jozef Pethö.

Extraliga dorastu:

HC Nitra - HC Slovan Bratislava

HC Slovan Bratislava - HC Nitra

Belasí majú v nohách štvorzápasový domáci trip, počas ktorého svoje bodové konto obohatili o osem bodov a v tabuľke si zatiaľ držia postupové siedme miesto. Minulý víkend odštartovali cenným víťazstvom nad Košicami, ale v nedeľu podľahli Prešovu 2:4. Nitrania majú za sebou taktiež sériu štyroch domácich zápasov, v ktorých nazbierali slušných deväť bodov. O trojzápasovú víťaznú šnúru prišli v nedeľu proti Košiciam, ktorým podľahli pomerne vysoko 1:5.

Jozef Pethö, tréner dorastu HC Slovan Bratislava:

Čaká nás tento víkend dvojzápas s nitrianskymi hokejistami. Prvý zápas vycestujeme do Nitry odveta sa odohrá na domácom ľade. Znova sa budem opakovať, ale čaká nás ťažký víkend. Také sú mnohé, pretože je súťaž veľmi vyrovnaná a o postup do play off ešte bojuje podstatne viac tímov, ako sa do neho môže dostať. Potrebujeme aj my  body na postup do osmičky a urobíme všetko preto, aby sme ich získali. Po tomto zaujímavom poslednom víkende s Košicami a Prešovom uvidíme, ako dopadneme s Nitrou. Nitra tak isto bojuje o to, aby sa dostala do play off. Je to kvalitné mužstvo, aktuálne sa drží na šiestom mieste v tabuľke. Je teda náš bezprostredný sused, ale má ešte dva zápasy k dobru vzhľadom na to, že jej hráči neodohrali kompletný doterajší program kvôli chrípkovej epidémii. Pripravujeme sa na to zodpovedne, máme sľúbených hráčov aj z juniorky a tak veríme, že aj oni tímu v tomto dvojzápase pomôžu.

Nadstavba B Extraligy juniorov:

HC Slovan Bratislava – HK Spišská Nová Ves

HC Slovan Bratislava – HK ŠKP Poprad

Slovan kráča jasne za súperom na druhom mieste nadstavby A. Jedenásť zápasov neprehral aj keď nastupuje v značne oklieštenej zostave, jediná strata bodu bola so Skalicou, kedy sa rozhodovalo v predĺžení  a nič na tomto stave nemieni meniť ani pri poslednom predstavení sa v nadstavbovej časti na domácom ľade.  Spišiaci sú bodovo narovnako s Banskou Bystricou. Štyri zápasy rozhodli mimo riadnej hracej doby a akýkoľvek bod so Slovanom by bol veľkým úspechom. Za Spišiakov sa predstaví na domácom ľade druhý brankár Belasých, Filip Orčík a to dodá súboju iste poriadny esprit. S Popradom to bude súboj na ostrie noža, pretože ten je teraz rozbehnutý a jeho mužstvo šľape ako švajčiarske hodinky. Popradčania majú za sebou sériu, v ktorej valcujú súperov ako parný valec. V posledných piatich zápasoch 48 gólov a iste sa nebudú chcieť zastaviť práve na Slovane. Ten nastúpi bez svojich dorastencov, takže zvyšok tímu sa môže tešiť na zápas ako víno..

Josef Turek, tréner juniorov HC Slovan Bratislava:

Čaká nás Spišská Nová Ves a Poprad. Musím povedať, že neviem, do akej role sa máme pasovať, pretože nemáme ani spolovice mužstvo, s ktorým sme sa pripravovali do sezóny. Máme štyroch hráčov v U20, s áčkom idú Filip Surovka, Kubo Cíger, či Tomáš Pék. Niektorých hráčov sme dali po dohode do dorastu, pretože je aktuálnou prioritou pre Slovan dostať sa do play off aj s dorastom. Šancu zase dostanú hráči , ktorí hrali málo, Juraj Halaj alebo Norbert Hudcovský. Budeme mať len piatich obrancov a necelé tri útoky, to znamená, že neviem, čo nás čaká a ani neviem, čo mám vôbec odhadovať. Budem, samozrejme, vyžadovať, aby do toho dali hráči  maximum, aby hrali na hranici svojich možností. O to hlavne v týchto dvoch zápasoch pôjde.

jk, pre hcslovan.sk pripravil webhokej24.sk, autorka Alena Hofmanová


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar