Pred semifinále play-off dorastu- odpovedajú traja hráči

Dnes sa začína semifinále play-off, dorastenci Slovana cestujú do Trenčína

Dnes sa odohrajú prvé zápasy semifinále play off extraligy dorastu, do ktorého nastúpi Slovan po senzačnom vyradení druhého tímu tabuľky, Skalice. V troch zápasoch sa rozhodlo o tom, že belasí majú zase šancu na obhajobu bronzových medailí z minulého play off, prípadne po doplnení kádra o top hráčov z juniorky i na úspech o niečo vyšší. Oslovili sme hráčov pred zápasom, aby sa s nami podelili o ich dojmy  a predzápasové myšlienky. Prečítajte si, aké zápasy hráči očakávajú, čoho sa musia vyvarovať, pokiaľ chcú byť úspešní a koho sa obávajú brankári najviac.

1. Čoho sa musíte vyvarovať, ak chcete pomýšľať na postup do finále?

2. Aký zápas očakávaš?

Dukla Trenčín – HC Slovan Bratislava

Patrik Luža, Slovan Bratislava:

1. Musíme sa vyvarovať zbytočných vylúčení a oslabení. Treba si dávať pozor na  individuálne chyby a nepôjde to bez stopercentnej sústredenosti od prvej po poslednú sekundu. Bude nevyhnutné sústredene hrať dozadu.

2. Očakávam, že na nás Trenčín od samého začiatku vyletí a bude to poriadne ťažký zápas, predsa len sú to víťazi extraligy dorastu po základnej časti. Bude to iste dobrá séria a ja sa na ňu veľmi teším.

Enriko Kovačič, Slovan Bratislava:

1. Určite sa musíme vyvarovať oslabení, pretože sme v Poprade pri dvoch vylúčeniach inkasovali dva góly, treba hrať jednoznačne čisto tak, aby sme neboli vylučovaní. Treba hrať takticky na úrovni, držať sa pokynov trénerov v tomto smere. Ak podáme také kvalitné výkony, ako sme podali proti Skalici vo štvrťfinále, tak môžeme jedine uspieť!

2. Bude to séria a zápasy o jednom góle. A o jednej chybe. Kto ju spraví, môže na to trpko doplatiť. Kto chybu využije, ten sa bude môcť tešiť z postupu. V každom prípade máme silné mužstvo a verím, že to zvládneme. V sérii bude určite obrovské nasadenie, množstvo osobných súbojov. Trenčín bude iste silný po taktickej stránke, bude dokonalý v obrane, taký bol aj v základnej časti a nedá veľa šancí na skórovanie.

Tomáš Červenka, Slovan Bratislava:

1. Neexistuje, aby sme boli oslabení, musíme si dať pozor na presilovky súpera. Treba sa zomknúť a hrať ako jeden muž, držať pokope ako jeden tím. Len toto je cesta k úspechu v zápasoch s Duklou. Viackrát v sezóne sa nám to podarilo, treba to len zopakovať.

2. Očakávam v prvom rade, že sa bude hrať tvrdo. Očakávam ale aj to, že sa bude hrať rýchly hokej, technický a našou úlohou bude dokonale sa držať toho, čo nám povedal tréneri. Proti Skalici nám veľmi pomohlo to, že sme sa zomkli po roztržke rodičov našich a aj skalických na tribúne. Dovtedy sme prehrávali všetci osobné výkony, ale toto ako keby nás naštartovalo. V tvrdej hre sme sa dokázali presadiť a dokázali sme doviesť zápas do víťazného konca.

jk, pre hcslovan.sk pripravil webhokej24.sk, autor fotografie Andrej Žiak

 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar