Pred prvým novoročným kolom Slovnaft Extraligy

Ako na nový rok, tak po celý rok?

Dnes nás čaká ďalší diel Slovnaft extraligy. Na programe je 40. kolo, ktoré bude prvým v novom roku.

HK ŠKP Poprad - MsHK DOXXbet Žilina

Popradčania sa so starým rokom rozlúčili tak, ako sa patrí a to víťazstvom. Po výhre 3:1 si z Trenčína odviezli plný počet bodov a zároveň potvrdili druhú priečku v extraligovej tabuľke. Žilina toľko šťastia nemala a hoc v Košiciach podala solídny výkon, z ľadu majstra odchádzala naprázdno po prehre 2:4. Pre Vlkov to bola druhá porážka v rade a opäť sa ocitli na samom dne extraligovej tabuľky s dvojbodovým mankom na deviatu Nitru.

Aktuálna sezóna: 0:4 (d), 5:2 (v), 2:0 (d), 1:2 sn (v)

HC Košice - HK Nitra

Košičania si v poslednom kole vydreli tri body v zápase so Žilinou a zaknihovali tretie víťazstvo v rade, štvrté z posledných piatich zápasov. V tabuľke naďalej kraľujú celej súťaži s pohodlným, takmer 20– bodovým náskokom pred Popradom. Hokejisti Nitry sa pred Silvestrom pozitívne naladili cenným víťazstvom na ľade bratislavského Slovanu, ktorý zdolali 5:3. Z posledných troch vystúpení vydolovali zverenci trénera Okuliara sedem bodov a v tabuľke sa posunuli na predposledné miesto pred Žilinu.

Aktuálna sezóna: 4:2 (v), 2:3 pp (d), 6:2 (v), 6:5 (v)

MHC Mountfield - HC 05 Banská Bystrica

Martinčania po domácom trojzápasovom tripe zavítali v poslednom kole na Záhorie, kde ich čakal súboj s domácou Skalicou. Ako sa neskôr ukázalo, hokejisti MHC ťahali v tomto zápase za kratší koniec povrazu a Záhorákom podľahli tesne 2:3. Z posledných siedmich zápasov vyhrali Martinčania len dva a na krk im už dýcha práve Skalica. „Barani“ majú za sebou derby zápas so Zvolenom, po ktorom sa z víťazstva tešil ich súper. Až štyri z posledných šiestich zápasov Bystričanov sa rozhodli až po 60. minúte. Proti Martinu sa zverencom trénera Staša zvyklo dariť a doposiaľ ho zdolali už trikrát.

Aktuálna sezóna: 1:4 (d), 2:3 (v), 2:3 sn (d), 4:3 (v)

Dukla Trenčín - HK 36 Skalica

Duklu nezastihol záver roka v optimálnej forme a prehrala tri stretnutia v rade. Naposledy nestačili zverenci trénera Gregora na popradských Kamzíkov, ktorým podľahli pred vlastnými divákmi 1:3. Záhoráci po desivej osemzápasovej sérii prehier vyhrali posledné dva duely so Zvolenom a Martinom a aj pod hradom Matúša Čáka by svoje konto radi obohatili o nejaký ten bod. Posledné tri duely týchto dvoch súperov skončili víťazstvom trenčianskej Dukly.

Aktuálna sezóna: 2:3 sn (d), 3:2 (v), 5:1 (d), 3:2 sn (v)

 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar