Pred dnešnými zápasmi Slovnaft Extraligy

Veľmi dôležitý zápas sa hrá v Nitre

Slovnaft extraliga pokračuje ďalším dielom už v utorok, kedy je na programe okrúhle 50. kolo.

HK ŠKP Poprad - HK 36 Skalica

Kamzíci si po domácom zaváhaní s Duklou napravili chuť v Žiline, kde vyhrali hladko 7:1 a zaznamenali druhé víťazstvo z posledných piatich vystúpení. V tabuľke si stále držia striebornú pozíciu s trojbodovým náskokom pred Banskou Bystricou a oproti "Baranom" majú navyše jeden zápas k dobru. Záhoráci si v nedeľu taktiež zlepšili náladu cenným víťazstvom nad Duklou a opäť sú bližšie k účasti v play off. V Skalici už ale nemôžu rátať so svojím najproduktívnejším hráčom Zálešákom, ktorý prestúpil do Košíc. Zverenci trénera Oremusa vyhrali až päť z posledných šiestich duelov a určite sa pokúsia prekvapiť aj Popradčanov. 

Aktuálna sezóna: 2:1 sn (v), 8:1 (d), 2:4 (v), 5:2 (d), 5:3 (v)

Dukla Trenčín - HC 05 Banská Bystrica

Dukla v posledných kolách strieda víťazstva s prehrami a tomuto "pravidlu" zostala verná aj v minulom kole na ľade Skalice. Po tak trocha prekvapivom víťazstve pod Tatrami ťahali Trenčania za kratší koniec povrazu na Záhorí, kde podľahli domácemu výberu 2:4. Aj napriek prehre si stále držia piatu priečku pred Zvolenom. Bystričania odohrali vyrovnané stretnutie s Martinom, o ktorého osude sa rozhodlo až v samostatných nájazdoch. V nich sa viac darilo domácim, ktorí vyhrali po nájazdoch aj druhý zápas v rade. "Barani" ťahajú už päťzápasovú víťaznú šnúru a stále môžu pomýšľať aj na 2. priečku.

Aktuálna sezóna: 2:3 (v), 1:4 (d), 3:6 (v), 2:1 (d), 3:2 (v)

HKM Zvolen - HC Košice

"Bryndziari" by na posledné kolo určite čo najradšej čím skôr zabudli. Zápas v Bratislave sa im vôbec nevydaril a už po dvoch tretinách im domáci nadelili poltucet. "Bokrošovci" napokon prehrali vysoko 1:6 a zaknihovali už tretiu porážku v rade. Podstatne lepšie si počínali Oceliari, ktorí si schuti zastrieľali proti oslabenej Nitre a dočkali sa tretieho víťazstva v rade, ktorým zároveň potvrdili svoje prvenstvo po základnej časti. Posledný duel týchto dvoch súperov skončil víťazstvom Zvolenčanov a tak majú Košičania pod Pustým hradom šancu na reparát. Rátať už môžu aj s čerstvým prírastkom, Miroslavom Zálešákom. 

Aktuálna sezóna: 2:3 (v), 1:2 (d), 3:4 sn (v), 1:2 sn (d), 4:2 (v)

HK Nitra - MsHK DOXXbet Žilina

Nitru čaká v utorok veľmi dôležitý zápas so Žilinou, v ktorom ak chce aj naďalej živiť nádej na play off musí bezpodmienečne vyhrať. Maródkou sužovaný Nitrania nezvládli duel v Košiciach, kde prehrali vysoko 1:7 a chuť víťazstva neokúsili už v štyroch po sebe idúcich zápasoch. Nelichotivá bilancia sa logicky podpísala aj na ich postavení v tabuľke a momentálne strácajú hokejisti spod Zobora na 8. priečku päť bodov. Žilinčania sú už jednou nohou v baráži a v utorok im potreba víťazstva nebude zväzovať ruky tak ako domácim. V poslednom kole utŕžili Vlci debakel 1:7 a zaknihovali už šiestu prehru v rade. Proti Nitre sa im ale zvyklo dariť a zdolali ju už trikrát. 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar