Poznáme už kompletnú osmičku postupujúcich do play-off

Trenčín či Zvolen? Rozhodne sa v nedeľu

Piatkové predposledné 53. kolo základnej časti Slovnaft extraligy určilo definitívnu osmičku účastníkov play-off. K sedmičke Košice, Poprad, Banská Bystrica, Slovan Bratislava, Trenčín, Zvolen a Skalica sa pridali po domácom víťazstve 7:3 nad Martinom aj hráči Nitry. Po piatku však ešte nie sú jasné dvojice pre štvrťfinále, aj keď poradie v prvej štvorke je už známe. Istotou je, že víťaz základnej časti Košice a druhý Poprad začnú svoje účinkovanie v play-off doma vo štvrtok 24. februára proti Skalici alebo Nitre, Banská Bystrica a Slovan budú tiež štartovať štvrťfinále na svojich štadiónoch 26. februára proti Trenčínu alebo Zvolenu.

O piate miesto v základnej časti sa v nedeľu na diaľku pobijú Trenčín a Zvolen, na Skalicu s Nitrou čaká rovnaký duel o 7. priečku. Trenčín má v tabuľke momentálne trojbodový náskok pred Zvolenom, ak však v nedeľu prehrá a tím zo stredu Slovenska uspeje v Martine (v oboch prípadoch po 60 minútach), z 5. priečky vďaka lepším vzájomným zápasom vstúpi Zvolen. Skalica hrá v poslednom kole doma so Žilinou, pred Nitrou, ktorá nastúpi v Trenčíne, je v súčasnosti o jeden bod. 

Hokejisti Zvolena deviatimi strelenými gólmi do siete Popradu vyrovnali tohtosezónne strelecké maximum jedného tímu v jednom zápase, ktoré doteraz držali hráči Banskej Bystrice od októbrového súboja 15. kola proti Skalici. Toto stretnutie sa skončilo rovnako ako to piatkové vo Zvolene 9:2.

jk, sita

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar