Vo štvrtok večer vyvrcholí dražba hraných dresov

Aukcia hraných dresov A mužstva HC SLOVAN Bratislava končí vo štvrtok večer.

Fanúšikovia HC SLOVAN Bratislava majú možnosť získať cenný suvenír a zároveň pomôcť klubu v čase pandémie. Dražba dresov potrvá ešte cca dva týždne do štvrtka 30. apríla 2020 do 20:00 h na špecializovanom aukčnom portáli Ticketportal.
Zatiaľ bol medzi zberateľmi a fanúšikmi najväčší záujem o hraný dres brankára Barryho Brusta (najvyššia ponuka 520 eur), nasledujú ponuky na dresy Martina St. Pierrea (260 eur), Michala Sersena (240 eur) a Andreja Meszároša (155 eur). Naďalej je však k dispozícii viacero hodnotných dresov, pri ktorých sa doterajšie ponuky pohybujú okolo 100 až 150 eur, vrátane napr. dresov členov elitného útoku "belasých v uplynulej sezóne Abdul, Zigo a Puliš.
Fanúšikovia a zberatelia môžu vyberať  spomedzi celkom 29 dresov, z ktorých je devätnásť tmavomodrých retro dresov. 
Motív tretej sady dresov vychádza zo 70-tych a 80-tych rokov minulého storočia. V podobných dresoch odohrali hráči Slovana aj pamätnú sezónu pred 40 rokmi, v ktorej ako prvý klub zo Slovenska získali historický federálny majstrovský titul (1979).
Dres obsahuje tiež viaceré zaujímavé prvky ako nápis „My sme tu doma“ na vnútornej strane goliera, ktorý pochádza zo známej klubovej hymny od skupiny Karpina z roku 2007. Ďalšou špecialitou sú letopočty, v ktorých klub ziskal svojich deväť majstrovských titulov.
Do dražby sa dostáva aj osem belasých hraných dresov. V týchto dresoch nastúpili hráči na domáce zápasy základnej časti po Novom roku. 
Aukcie hraných dresov majú na Slovane dlhoročnú tradíciu, tá prvá sa konala ešte počas pôsobenia klubu v KHL v sezóne 2013/14. Odvtedy sa dresy dražili pravidelne každý rok, väčšinou išlo o špeciálne edície fialových dresov na pomoc detským onkologickým pacientom alebo vianočné dresy. Keďže tmavomodré retro dresy z 30.12. 2019 vzbudili okamžite po ich zverejnení pozitívny ohlas medzi fanúšikmi a zberateľmi, Slovan sa rozhodol ponúknuť ich v tohtosezónnej dražbe a aj takto pomôcť svojim hráčom, trénerom, deťom a zamestnancom v náročnom období.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar