Počas majstrovstiev budú v Bratislave dve zóny s obmedzeniami

V bezprostrednej blízkosti zimného štadiona budú vytvorené dve zóny dopravných obmedzení

Počas celého priebehu Majstrovstiev sveta budú vytvorené dve zóny dopravných obmedzení v bezprostrednej blízkosti štadióna. Jedna zóna bude ohraničená ulicami Vajnorská, Bajkalská a Trnavská cesta. Druhú zónu vymedzia ulice Bajkalská, Záhradnícka a Jégeho Agentúru SITA o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

Policajti Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave budú riadiť premávku na križovatkách Vajnorská-Trnavská cesta, Bajkalská-Trnavská cesta a na križovatke Trnavská cesta-Jégeho ulica. Trnavská cesta v smere do mesta bude denne od 29. apríla do 15. mája v čase od 12.00 do 24.00 uzatvorená. Uzávera sa nebude týkať dní 10. mája a 14. mája. Do zón s dopravnými obmedzeniami povolia vjazd vozidiel obyvateľom dotknutých ulíc a zamestnancom firiem so sídlom na týchto uliciach. Vodičov budú pri vjazde do zón kontrolovať mestskí policajti. 

Ako uviedla hovorkyňa Hrášková, v prípade narušenia verejného poriadku a podľa bezpečnostnej situácie sú policajti pripravení operatívne obojsmerne uzatvoriť hlavé cesty v bezprostrednej blízkosti štadiónu. Aby zabezpečili plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky, budú policajti dopravnej polície monitorovať aj ostatné križovatky a hlavné príjazdové cesty k štadiónu, ako aj záchytné parkoviská na Viedenskej ceste, Hraničnej ulici, Galvaniho a Staviteľskej ulici. Okrem ručného riadenia premávky na mieste, bude polícia premávku monitorovať aj kamerovým systémom. Cez centrálny počítač budú upravovať signálne plány v jednotlivých križovatkách. Predlžovaním zeleného signálu tak polícia zabráni dopravným zápcham. Podľa Hráškovej je nevyhnutnou pre zabezpečenie plynulosti a bezpečnosti cestnej premávky spolupráca so samotnými účastníkmi cestnej premávky. Dopravné obmedzenia premávky v súvislosti s majstrovstvami v hlavnom meste pripravil Krajský dopravný inšpektorát v Bratislave v spolupráci s organizátorom a mestskou políciou.

jk, sita

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar