Po Vianociach sa opäť rozbieha aj súťaž juniorov a dorastu

Aj dorast aj juniorka v domácom prostredí

Po vianočnej prestávke sa opäť otvárajú brány aj pre mládežnícke extraligové stretnutia hokejistov dorastu a juniorky Slovana a tak sa poďme pozrieť, ako hodnotia šance svojich tímov obaja mládežnícki tréneri, Josef Turek a Jozef Pethö.

Juniori :

HC Slovan Bratislava – HC´05 Banská Bystrica ´

HC Slovan Bratislava – MsHK Žilina

Slovanisti majú s postupom do osmičky podstatne menej starostí ako ostatné tímy, pokiaľ teda sa dá vôbec povedať, že nejaké majú. Náskok je dostatočný, ešte sa dá rátať aj s tým, že sa niektorí hráči vrátia i na výpomoc do dorastu, ktorému je treba pomôcť v boji o play offovú osmičku. Obidve hosťujúce mužstvá majú problémy veru aj opačného rázu. Okrem Ružinova sa môže totiž do bojov o záchranu porúčať ešte skoro každý tím, takže o nejaké voľnejšie zápasy v prípade Slovanu iste nepôjde ani v tomto víkende.

Josef Turek, tréner juniorov HC SLOVAN Bratislava:

Hráme tento víkend s Banskou Bystricou a so Žilinou. Banská Bystrica iste bude posilnená aj o niektorých hráčov, ktorí v základnej časti za ňu nehrali a pomáhali svojmu dorastu. Bude to z tohto dôvodu ťažký zápas, pretože sa v prípade týchto hráčov jedná o reprezentantov. Ideme do neho ako favorit, ale tu sa hrá o všetko, hrá sa o postup do play off a Banská bystrica je ešte normálne  v hre, takže by  mohla u nás prekvapiť. My sa ale budeme snažiť, aby k ničomu takému neprišlo a urobíme všetko preto, aby sme vyhrali.V nedeľu hráme so Žilinou a veru jej máme čo vracať. Na žilinskom ľade sa nám zápas vôbec nepodaril, prehrali sme tam 0:5, aj keď sme mali v prvej plno samostatných nájazdov. Nedali sme bohužiaľ, ani jeden gól a ten zápas sa potom výsledkovo vyvinul veľmi jednoznačne pre Žilinu. Ale zase tak jednoznačné to ani náhodou nebolo. Mohol by to byť tiež vyrovnaný zápas. Mali by sme ho zvládnuť, ale kádre majú silné oba tímy.

Dorast:

HC Slovan – Bratislava  Dukla Trenčín

HC Slovan Bratislava – HK 36 Skalica

Slovan vedie na šiestom mieste celý našlapaný dorastenecký pelotón, ktorý pozerá už z celkom peknej vzdialenosti na chrbty piatich tímov pred sebou a rád by iste niečo spravil aj preto, aby sa bodové nožnice medzi ním a najbližšou Nitrou na piatom mieste tabuľky neroztvárali. Môže rátať i s podporou silnej ekipy, ktorú má natrvalo umiestenú v juniorke a to by bola posila ako hrom. S Duklou by sa iste zdarila. Dukla je totiž s prehľadom v pokoji top tím extraligy. Skalica je druhým tímom tabuľky, takže súperi čakajú v prípade dorastu Slovana ozaj len tí najlepší.

Jozef Pethö, tréner dorastu HC SLOVAN Bratislava:

Čakajú nás hneď na úvod nového roku dva mimoriadne ťažké zápasy, pretože stačí jeden pohľad  na extraligovú dorasteneckú tabuľku a je jasné, že hráme s prvým a druhým mužstvom. Postavenie Trenčína a Skalice teda hovorí za všetko, ale moji chlapci sú odhodlaní sa so súperom v sobotu aj v nedeľu popasovať. S prístupom hráčov k tréningom v prípravnom vianočnom i novoročnom období som veľmi spokojný, chlapci plnili všetky pokyny, sústreďovali sme sa na rozvíjanie herných činností jednotlivca, na efektivitu streľby, čo dúfam, chalani ukážu aj v samotných stretnutiach.

jk, pre hcslovan.sk pripravil webhokej24.sk, autori Peter Hofman a Alena Hofmanová, autor fotografie Andrej Žiak


Časopis Powerplay

04/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 04 sa dočítate:

  • Profil Timoteja Šilleho: Ďalší Šille v drese Slovana
  • Predstavujeme Samsona Mahboda: Mohol z neho byť skvelý futbalista
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Proti víťazom Stanley Cupu
  • Slovanisti vo svete: Cam Barker