Po prehre s Minskom koniec sezóny

Hokejisti Slovana podľahli v odvetnom zápase Kvalifikačného kola Pohára nádeje Dinamu Minsk 1:2 a sezóna sa preň skončila.

HC SLOVAN Bratislava - Dinamo Minsk 1:2 (1:0, 0:1, 0:1) - prvý zápas: 0:1, Dinamo Minsk postúpilo do štvrťfinále Pohára nádeje 

Góly: 20. Šatan (Radivojevič, Mojžíš) - 26. Jefimenko (Irgl, Surový), 60. Alexej Kaľužnyj (Materuchin) Vylúčení: 4:2 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Safiullov, Bukin - Majtak, Pronskich, 6085 divákov Zostavy: 
HC SLOVAN: Janus - Štajnoch, Škoula, Mojžíš, V. Mihálik, Sigalet, Luža - Miklík, Bližňák, Vondrka - Šatan, Radivojevič, M. Bakoš - Kukumberg, J. Mikúš, Bartovič - T. Mikúš, A. Šťastný, L. Hudáček 
Minsk: Miľčakov - Krajíček, Goroško, Lintner, Nogačov, Filičkin, Šonkevič, Kolenčukov - Materuchin, Stas, Alexej Kaľužnyj - Irgl, Surový, Jefimenko - Pavlovič, Kitarov, Zacharov - Dadonov, Drozd, Protaseňa Oba tímy začali opatrne a čakali na chybu súpera. Viac ich robili domáci, ale brankár Janus opakovane podržal svoj tím. V závere prvej tretiny hrali slovanisti presilovú hru, po sérii nepresností sa napokon usadili v pásme a Radivojevič poslal presnú krížnu prihrávku na Šatana, ktorý strelou z prvej po ľade otvoril skóre - 1:0. Hostia mohli vyrovnať hneď z úvodnej akcie v druhej tretine, ale Janus si poradil so strelou Materuchina i dorážkou Kaľužného. V 26. min však vyšla Dinamu kombinačná akcia a Jefimenko zoči-voči Janusovi nedal brankárovi žiadnu šancu - 1:1. V 31. min sa preštrikoval cez troch hráčov vo vlastnom oslabení Šatan, po tejto peknej individuálnej akcii chýbala jeho zakončeniu presnosť. Minsk mal častejšie puk na hokejkách a bol aj nebezpečnejší smerom dopredu. Dinamu stačil na postup aj stav 1:1, pozorne vykrývalo stredné pásmo. Slovan sa len ojedinele dostával pred Miľčakova, Janus mal oveľa viac práce. Bratislavčanom v závere chýbali sily na strhnutie výsledku na svoju stranu a sezóna sa pre nich skončila, na čom nič nezmenila ani záverečná minútová power-play. V nej dal definitívnu bodku za zápasom gólom do prázdnej bránky Kaľužnyj. 

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar