Po desiatich hodinách letu v Šanghaji

HC SLOVAN Bratislava precestoval v nedeľu takmer polovicu zemegule.

Slovanisti strávili ešte noc po zápase v podmoskovskej oblasti. Po nedeľných raňajkách si to namierili na medzinárodné letisko Vnukovo, kde presne na pravé poludnie moskovského času nabrali smer Šanghaj. Cesta do viac ako 24–miliónového mesta trvala aj s medzipristátim na dotankovanie paliva v Novosibirsku 10 hodín.

V Číne sa Slovanisti nebudú prispôsobovať tamojšiemu času, ale tak ako väčšina tímov súťaže zostanú pri svojom mikrocykle vo svojom časovom pásme. „Šesť hodinový posun v Číne, resp. osem hodinový  v Chabarovsku a Vladivostoku je veľký natoľko, že keby sme sa mu chceli účinne prispôsobiť, museli by sme prísť týždeň pred samotnými zápasmi. To pochopiteľne v podmienkach KHL nie je možné. Preto sme zvolili režim slovenského času. Hráči tak rýchlejšie zaspia a oddýchnu si pred náročnými zápasmi. Výhodou je tiež, že po návrate do Bratislavy nebude potrebná aklimatizácia na domáci čas,“ vysvetlil hlavný tréner mužstva Vladimír Országh. 

Výprava Slovana tak pristála na letisku v Šanghaji po 21:00 h slovenského času (03:00 h ráno miestneho času) a po ubytovaní v hoteli Sheraton hráči smerovali priamo na svoje izby. Na zápas proti čínskemu účastníkovi KHL Kunlun Red Star sa postavia v pondelok 17. septembra so začiatkom o 13:30 h SELČ. 

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar