Piate víťazstvo v rade!

HC SLOVAN si na domácom ľade poradil s Amurom Chabarovsk 2:1 a v domácej sérii získal plný počet bodov.

HC SLOVAN Bratislava - Amur Chabarovsk 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Góly: 33. M. Sukeľ (Meszároš, Virta), 37. Červený (Lunter) - 58. Pianov (Jordán)Vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Morozov, Ovčinnikov - Majtak, Streľcov (všetci Rus.), 6710 divákovZostavy:
Slovan
: J. Štěpánek - É. Gélinas, Sersen, Grman, Meszároš, Klok, A. Jánošík, Bačík, Švarný - Řepík, Taffe, Červený - A. Liška, M. Sukeľ, Virta - Lamper, C. Bailey, Lunter - Baranov, Chipchura, Rau
Chabarovsk: Alikin - J. Kolář, Kondratiev, Vorobiov, Koriagin, Aťušov, Jordán - T. Zohorna, Pianov, Fajzullin - Potechin, Rasskazov, Dedunov - Gorškov, Viačeslav Ušenin, Vladmir Ušenin - Rudenkov, Kuznecov, VeličkinAktivita bratislavského Slovana v úvode zápasu vyústila do šance Caseyho Baileyho v 2. min. Zámorský útočník zakončoval nepokrytý z ľavého kruhu, ale strelou švihom minul cieľ. V polovici prvej tretiny mohol zmeniť bezgólový stav Michal Řepík. V brejku na Jevgenija Alikina zvolil bekhendový blafák, no ruský brankár dobre zareagoval a včas spojil betóny. Hostia z Chabarovska si nevytvárali príležitosti na skórovanie, Jakuba Štěpánka vážnejšie neohrozili ani v dvoch presilových hrách a spoliehali sa na pozorného Alikina. Ten v 16. min zneškodnil v krátkom slede za sebou strely Rudolfa Červeného aj Jeffa Taffa.V prostrednom dejstve hokejisti z východu Ruska ožili a trávili viac času v útočnej tretine, ale paradoxne odchádzali do šatní s dvojgólovým mankom. V 28. min sa dostal do nebezpečnej pozície Bogdan Potechin, ktorý si nakorčuľoval medzi kruhy a odtiaľ vyslal prudký pokus na Štěpánka. O dve minúty neskôr bol blízko presného zásahu obranca Andrej Meszároš, no jeho strela od modrej čiary skončila na žŕdke. Skúsený bek však zvládol reparát pri následnej presilovke, keď puk z jeho hokejky ešte nechytateľne tečoval Matúš Sukeľ. Aj druhý gól padol v nerovnovážnom počte hráčov na ľadovej ploche. V 37. min unikli v oslabení Červený s Máriom Lamperom a prvý menovaný nedal Alikinovi šancu.Amur Chabarovsk v záverečnej tretine otvoril hru a ponúkal Bratislavčanom možnosti na protiútoky. V 44. min vnikol do otvorenej obrany hostí Sukeľ, no jeho bekhendové zakončenie skončilo na Alikinovej výstroji. Hostia za "belasými" herne ani strelecky nezaostávali, trápila ich iba slabá efektivita. Dokumentoval to Vladislav Ušenin, ktorého pokus spoza hráča Štěpánek s problémami vytlačil nad brvno. V 52. min unikol po ľavom krídle Kirill Rasskazov, v dobrej pozícii ho vychytal gólman Slovana. V úplnom závere vyvinuli hráči ruského tímu veľkú snahu na skorigovanie nepriaznivého stavu a dočkali sa zníženia. V 58. min sa presadil tečom Valentin Pianov. Gólu sa napokon nedočkali ani počas záverečnej presilovej hry.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar