Perfektné! Z Togliatti máme tri body!

HC SLOVAN Bratislava zdolal v záverečnom zápase na tripe hokejistov Lady Togliatti 6:3 a pripísal si ďalšie tri body.

Lada Togliatti – HC SLOVAN Bratislava 3:6 (1:1 0:3, 2:2)

Góly: 16. Mastrjukov (Stulov), 43. Bocharov (Nikitenko), 57. Belousov – 7. Sersen (Vondrka), 29. Netík (Nedorost), 32. Starosta (Vondrka), 34. Nagy (Bartovič), 49. Bartovič (Nagy), 54. Bartovič (Nagy)Zostavy:
Lada: Ježov (od 40. Glass) – Barancev, Podhradský, Šulakov, Hunkes, Vorobjov(A), Romanov, Ogurcov, Stulov – Petrov(A), Golubev, Černikov, Nikitenko(C), Valujsky, Fedorov, Zatovič, Belousov, Šenfield, Šarov, Mastrjukov, Bocharov
HC SLOVAN: Backlund – Sigalet, Štajnoch, Baranka, Sersen(A), Foster, Starosta, Brejčák – Bližňák, Surový, Bartovič(C), Nedorost, Netík, Vondrka, Nagy(A), Tičar, Jeglič, Lunter, White, KudrnaSlovan mal veľkú šancu v záverečnom zápase na tripe už v druhej minúte, keď sa z pravej strany natlačil pred Ježova Nedorost a domáci gólman zachytil puk len tesne pred bránkovou čiarou. O štyri minúty neskôr si Slovanisti príležitosť na strelenie gólu už nenechali ujsť – v presilovej hre sme zovreli domácich a Michal Sersen po prihrávke Michala Vondrku švihom vymietol pavučinu Ježovovej brány – 0:1.  Zápas sa v 10. minúte skončil pre slovinského útočníka Žigu Jegliča, ktorý za diskutabilný zákrok na Petrova inkasoval trest 5 minút plus do konca zápasu. Domácim presilová hra takmer vôbec nevychádzala, až v jej poslednej minúte si zadák Tomáš Starosta zrazil puk nešťastne do siete – gól pripísaný Mastrjukovovi. Lada si vytvorila v posledných minútach prvej tretiny slušný tlak, ktorý vyústil do veľkej šance Fjodorova, Backlund zakročil ľavým betónom.Úvodné minúty druhej tretiny boli podobné ako v prvej tretine. Slovan si  vytvoril tlak, hral aj ďalšiu presilovú hru, no v nej nedokázal výraznejšie ohroziť brankára Lady. V 26. minúte nevyužili početnú výhodu ani hokejisti Lady Togliatti.  Po polhodine hry sa k slovu dostala opäť naša druhá útočná formácia, ktorej peknú kombináciu zakončil presnou strelou Tomáš Netík – 1:2. České trio hokejistov bolo aktívne a o tri minúty neskôr opäť dostali Ladu do úzkych, Netík naservíroval Starostovi, ktorý delovkou zvýšil na rozdiel dvoch gólov.  Úžasnú druhú tretinu korunoval najproduktívnejší hráč Slovana Ladislav Nagy, ktorý unikol s Milanom Bartovičom a krásnym blafákom do forhendu vsietil náš štvrtý gól.  Lada Togliatti sa v tretej tretine snažila niečo spraviť s nepriaznivým výsledkom. V 41. minúte ešte šanca prvej presilovkovej formácie gólom neskončila, no už o dve minuty sa po peknom individuálnom prieniku radoval Bocharov - 2:4. Hra sa potom ukľudnila, Slovan dobre bránil útočnú modrú a vo svojom obrannom pásme vytláčal domácich mimo streleckých pozícií. V 49. minúte Ladislav Nagy skvele dokorčuľoval puk za bránou Glassa, posunul ho kapitánovi Milanovi Bartovičovi a ten prudkou bekhendovou strelou vrátil Slovanu trojgólové vedenie - 2:5. V 54. minúte to bol opäť Milan Bartovič, ktorý vybojoval puk a strelou medzi betóny dal na 6:2. Domáci v 57. minute už len korigovali výsledok z hokejky Belousova na konečných 6:3. Petri Matikainen, tréner HC SLOVAN: "Bol to náš štvrtý zápas v rozpätí ôsmich dní a tak nečudo, že na mužstve už bolo vidieť čiastočnú únavu. V priebehu zápasu boli fázy, v ktorých sme hrali veľmi dobre, ale aj také, v ktorých sme urobili zbytočné chyby a súper ich potrestal tromi gólmi. Napokon sme boli predsa len efektívnejší a strelili sme Lade šesť utešených gólov. Ďalšie tri body a celkovo osem z tohto tripu nás tešia."

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar