Opäť nám nestačilo dvojgólové vedenie

Zápas v podmoskovskom Podoľsku mal takmer rovnaký priebeh, ako súboj tých istých súperov presne pred týždňom v Bratislave.

Viťaz Podoľsk - HC SLOVAN Bratislava 3:2 pp (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0)

Góly: 42. Makejev, 50. Sjomin (Aaltonen, Stasenko), 65. Sjomin (Aaltonen, Ortio) - 10. Červený (Meszároš), 29. Červený (Řepík, Gelinas)

Rozhodovali: Lavrentjev, Oskirko - Majtak, Sadovnikov, vylúčení: 0:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2835 divákov

Zostavy:

Viťaz Podoľsk:
Ortio – Jepišin, Golovkov, Katičev, Mozík, Stasenko, Jevsejenkov, Romanov – Švec-Rogovoj, Kokarev, Hrivík – Stoljarov, Sjomin, Aaltonen – Nikulin, Makejev, Rendulič – Vyglazov, Potechin, Mojsejev

HC SLOVAN Bratislava: Štěpánek – Sersen, Jánošík, Klok, Grman, Bačik, Gelinas, Meszároš – Červený, Sukeľ, Řepík – Lunter, Taffe, Jeglič – Rau, Bailey, Liška – Sloboda, Chipchura, Hrnka.Slovan sa musel už v prvej minúte brániť početnej prevahe domácich, no oslabenie zvládol a v ďalších minútach bol na ľade aktívnejší. V 9. minúte tečoval Meszároš puk do siete, no rozhodcovia gól neuznali pre vysokú hokejku. "Belasí" však potvrdili svoju prevahu už o 24 sekúnd neskôr. Meszárošova strela od modrej sa odrazila na hokejku Červeného a ten už len dopravil puk do odkrytej siete, keďže Ortio sa nestihol presunúť - 0:1. Potom sa hra presúvala zo strany na stranu a bez prerušenia sa hralo dlhých sedem minút a 21 sekúnd. V závere úvodnej tretiny mal šancu ešte Jeglič, no Ortia neprekonal.

V druhej časti preveril domáceho brankára Taffe, na druhej strane sa predviedol dobrým zákrokom Štěpánek. Slovan išiel do štyroch v 26. minúte a Viťaz mohol znížil. V dvoch výborných šanciach sa ocitol Aaltonen, no brankár "belasých" si poradil. Slovan udrel druhýkrát v 29. minúte a opäť z hokejky Červeného. Toho vysunul parádnou žabkou zo stredného pásma Řepík - 0:2. V ďalších minútach tempo upadlo a opäť sa hralo dlho bez prerušenia. V 38. minúte sa ocitol voľný pred bránkou Makejev, ale minul.

Domáci sa dočkali v 42. minúte, keď vo vlastnom obrannom pásme stratil puk obranca Grman a Makejev samostatný nájazd na Štěpánka premenil na 1:2. Hráči Viťaza sa vďaka tomu dostali na koňa a prebrali iniciatívu, na brankára "belasých" išiel jeden útok za druhým a ten predviedol niekoľko výborných zákrokov. V 50. minúte však už nemal šancu, keď jeho obrancovia nechali pred bránkou úplne voľného Sjomina - 2:2.

Duel dospel do predĺženia, v ktorom rozhodol o triumfe domácich v presilovke 4 na 3 Sjomin. Slovan zakončí trojzápasovú sériu na ľade súperov v nedeľu 2. decembra o 15:00 h SEČ v Helsinkách proti Jokeritu.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar