Omsk na Slovane s víťazstvom

Avangard Omsk sa po dvoch prehrách na tripe raduje z troch bodov na Slovane.

HC Slovan Bratislava - Avangard Omsk 1:4 (1:2, 0:0, 0:2)

Góly: 16. Viedenský (Ebert, Buchtele) - 5. Michejev (Meňšikov, Košelev), 13. Semionov (Košelev, Petersson), 46. Galimov (Fajzullin), 51. Žukenov (Martynov, Minejev)Vylúčení: 7:6 na 2 min, navyše: 57. A. Šťastný (Slovan) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Beľajev, Vasiliev - Zacharenkov, Majtak (všetci Rus.), 6628 divákovZostavy:Slovan: Mazanec (51. - 51. Štěpánek) - Meszároš, Barker, Ebert, T. Voráček, Taimi, Švarný, L. Kozák - L. Kašpar, Viedenský, Buchtele - Smoleňák, Colby Genoway, Řepík - T. Hrnka, J. Mikúš, Skalický - A. Šťastný, Sádecký, ŠčerbatovOmsk: Furch - Meňšikov, J. Medvedev, M. Berezin, Lisov, Minejev, Martynov, Nazarkin - Kugryšev, Fisenko, Perežogin - Michejev, Pianov, Košelev - Žukenov, Semionov, Petersson - Galimov, Stas, Fajzullin

Slovan hral síce presilovku hneď v úvode, no počas dvoch minút ani raz nevystrelil na bránku súpera. Prišla piata minúta a domácich zaskočil gól Michejeva z ľavej strany, ktorého našiel z pravej strany Košelev. Po nevyužitých početných výhodách na oboch stranách udreli opäť hostia - puk sa za Mazanca odrazil od korčule tiesneného Semionova, no podľa verdiktu videorozhodcu bolo všetko v súlade s pravidlami. Dočkal sa aj Slovan, keď v 16. min skorigoval Viedenský, ktorý ukázal prehľad pred bránkoviskom súpera. Pre domácich to bola len druhá strela do priestoru bránky Avangardu.

Druhá tretina priniesla sériu vylúčení, no bez gólového efektu na oboch stranách. Dvakrát si dve minúty odsedel bratislavský obranca Taimi, raz útočník Viedenský. Šancí bolo v tejto časti veľmi málo.

Tretiu dvadsaťminútovku začala potýčka medzi A. Šťastným a M. Berezinom, po ktorej obaja putovali na trestnú lavicu. Hosťom sa podarilo pridať tretí gól v 46. min, keď Fajzullin potiahol puk k bránke Slovana, na druhej strane našiel voľného Galimova a ten prekonal Mazanca - 1:3. Štvrtý presný zásah pridali hostia v 51. min, v brejku sa nemýlil Žukenov a Mazanec vykorčuľoval na striedačku, po devätnástich sekundách hry sa však vrátil späť. Záver stretnutia dohral Slovan bez A. Šťastného, ktorý dostal trest do konca duelu za napadnutie hlavy a krku, skóre sa však už nezmenilo.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar