Oficálnou hymnou majstrovstiev sveta je skladba Life is a Game

Hymna bola predstavená verejnosti v piatok

Hymnou hokejových majstrovstiev sveta 2011 v Bratislave a v Košiciach bude skladba Life Is a Game, ktorú naspievala Kristina. Oficiálne hymnu, ktorej autorom je speváčkin producent Martin Kavulič, predstavili v piatkovej Rannej šou Fun rádia.

"Rozhodnutie osloviť Kristínu padlo na základe spoločnej dohody s naším mediálnym partnerom Fun rádiom. Veríme, že hymna sa bude páčiť rovnako slovenskému publiku, ako aj poslucháčom v zahraničí,“ uviedol v tlačovej správe generálny riaditeľ MS 2011 Igor Nemeček.
Myšlienka na výrobu hymny sa zrodila vo Fun rádiu, ktoré svoj nápad predložilo vydavateľstvu Universal Music. To oslovilo Martina Kavuliča s požiadavkou zložiť modernú a dynamickú pieseň v anglickom jazyku, z ktorej by zároveň bolo cítiť niečo typicky slovenské. "Keďže bryndza sa ťažko prenáša do hudby, zvolil som prvky fujary,"povedal Kavulič. "V skladbe Life is a Game sa nájde každý. Život je naozaj hra, raz vyhrávame, inokedy nám to ide horšie. Niektoré situácie nie sú spravodlivé, ale podstatné je, aby sme v sebe vždy našli silu pokračovať v tom, čomu veríme," vyhlásila Kristina a dodala: "Aj keď je hymna venovaná všetkým hokejistom, ja predsa len fandím najviac tým našim.“
Fun rádio stojí aj za skladbou Hej, Slovensko!. Text piesne, ktorá vyvolala vlnu nevôle, vznikol za štyri minúty a jej nahrávanie netrvalo dlhšie ako pol hodinu. Napokon sa však ukázalo, že to nie je pravá hymna a ide iba o žart.
Hymnu si môžu fanúšikovia vypočuť na oficiálnom webe MS http://2011.iihfworlds.com, rovnako aj na stránkach mediálneho partnera MS 2011 - Fun rádia www.funradio.sk. Počas šampionátu bude znieť v oboch arénach v Bratislave aj Košiciach, aj vo fanúšikovských dedinách.

jk, sita


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar