Obrat silou vôle

Duelom so Záhrebom sme ukončili úvodnú päťzápasovú domácu šnúru. Získali sme v nej šesť bodov a patrí nám 10. priečka v tabuľke Západnej konferencie.


Okrem jedného zápasu nám to tam vôbec nepadalo. Päťdesiat minút duelu so Záhrebom sme boli všetci už zúfalí z márnych pokusov, ale potom to prišlo. V priebehu polminúty otočili belasí výsledok a keď šťastným tečom súper vyrovnal, chlapci to nevzdali. Tlačili sa do bránky a vyšlo to!
S Václavom Nedorostom sme to prebrali hneď v mixzóne. "V úvodnej tretine sme 10 minút hrali v oslabení. Ubránili sme to okrem jedného gólu a celý čas dúfali, že tú smolu pretrhneme. Šli sme tomu naproti a vyplatilo sa. Pri mojom góle som strelu vôbec nevidel. Len som to chcel streliť na bránu, bol som v rýchlosti, skúsil som to a padlo to. Silou vôle sme to teraz otočili."
Pred štartom KHL bolo cieľom z úvodných domácich duelov získať 10 bodov, tento cieľ však naši hráči nesplnili. Čo tomu chýba? "Určite treba zlepšiť presilovky. Ale ak budeme pracovať tak ako v závere, tak to bude dobré. Nie je to len o smole, ale hlavne o dôraze."

Najbližšie sa belasí predstavia vo štvrtok 10. septembra na ľade Dinama Moskva, neskôr ich čakajú aj súboje v Podoľsku a Záhrebe. Pred vlastnými fanúšikmi nastúpia vo štvrtok 17. septembra proti obhajcovi Gagarinovho pohára tímu SKA Petrohrad.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar