O výhru sme prišli v posledných minútach

HC SLOVAN podal na ľade favorizovaného Leksands IF výborný výkon, vyhrával 2:0 i 3:2, napokon prišiel o výhru v posledných minútach a prehral 5:3.

Leksands IF - HC Slovan Bratislava 5:3 (0:2, 2:1, 1:0)


Góly: 24. Lang (Ahnelov, Rosen), 31. Ahnelöv (Kloos, Lang), 56. Kloos (Caito, Ruohomaa), 59. Ruohomaa (Veronneau, Caito), 60. Ruohomaa (Lang, Ahnelöv) – 6. Gašpar (Golian), 10. Bezák, 33. Sukeľ (Urbánek, Valach). Rozhodovali: Nord, Harnebring – Norlander, Almerstedt (všetci Švéd.), vylúčení: 1:4 na 2 min., navyše Bichsel (Leks.) 5+10 min. za útok na hlavu, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. zostavy:
Leksands IF: Kaskisuo - Själin, Caito, Ahnelöv, Bichsel, Berg, Noren, Lundqvist - Ashton, Ruohomaa, Kloos - Lang, Zackrisson, Rosén - Heineman, Aman, Veronneau - Karlsson, Knuts, Forsberg - Ritola
HC SLOVAN Bratislava: Gudlevskis - Maier, MacKenzie, Golian, Gachulinec, Valach, Štajnoch, Sersen - Takáč, Harris, Gašpar - Yogan, Rapuzzi, Jääskeläinen - Matoušek, Kytnár, Zigo - J. Sukeľ, Bezák, Urbánek - Kundrik
Prvá tretina ideálne vyšla Slovanistom. Najskôr sa ubránili oslabeniu a krátko po ňom Golian vysunul v strednom pásme Gašpara, ktorý po úniku prekonal brankára domácich - 0:1. O dve minúty Harris nepotrestal chybu Leksandu, no v 10. minúte bol náskok Slovana už dvojgólový, keď Bezák uplatnil šikovnosť aj dôraz - 0:2.
Švédsky tím sa v druhej časti snažil o kontaktný gól a dosiahol ho v 24. minúte, keď Lang po rýchlom výpade Ahnelöva do defenzívy súpera využil nedôraz obrany "belasých" - 1:2. Akívny Ahnelöv v 32. minúte vyrovnal na 2:2, keď zužitkoval zakrytý výhľad brankára Gudlevskisa. Od 33. minúty Slovan opäť viedol po tom, čo sa Sukeľ dostal za obranu domácich a po úniku upravil na 2:3. V 38. minúte dostal domáci obranca Bichsel vyšší trest, no "belasí" päťminútovú presilovku nezužitkovali.

Tretia tretina patrila hráčom Leksandu herne aj gólovo. Gudlevskis bol v častejšej permanencii než jeho náprotivok Kaskisuo, no dlho držal svoj tím v hre o cenné víťazstvo. V 55. minúte sa Slovanisti dostali do dvojnásobného oslabenia, v ktorom Kloos prestrelil Gudlevskisa - 3:3. Leksand využil aj ďalšiu presilovku, tentoraz piatich proti štyrom, keď Ruohomaa zblízka upravil na 4:3. Ten istý hráč následne pridal aj piaty gól domácich, keď pri hre hostí bez brankára uzavrel skóre na 5:3.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar