Nula Štěpánka, tri body pre Slovan

HC SLOVAN získal v záverečnom zápase domácej série dôležité tri body.

HC Slovan Bratislava - Admiral Vladivostok 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Gól: 42. Barker (Meszároš, Řepík)Vylúčení: 8:8 na 2 min, navyše: Kašpar a Viedenský - Sabolič a Nalimov (všetci po 10 min za nešp. správanie), presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Birin, Kislov - Šalagin, Šišlo (všetci Rus.), 7564 divákovZostavy:
Slovan
: Štěpánek - Ebert, Sersen, Després, Barker, Meszároš, Bačík, T. Voráček - Řepík, Viedenský, Kašpar - Réway, Z. Boychuk, Colby Genoway - Skalický, A. Šťastný, Ščerbatov - Z. Boychuk, Sádecký, T. Hrnka
Admiral: Nalimov - Blum, Mamašev, Volčenkov, Miščenko, Gluchov, Mnacian, Kurašov - Sabolič, St. Pierre, Tkačov - Krasnoslobodcev, Sajustov, Manukian - Fiščenko, Makarenko, Kazakov - Sergejenko, Machanovskij, ButuzovV úvode zápasu mal trochu viac z hry Admiral, postupne sa však vyrovnala. Oba tímy si predovšetkým dávali pozor na chyby v obrane a vypracovali si v prvej tretine minimum vyložených gólových príležitostí. V 9. minúte mohol otvoriť skóre po nájazde z pravej strany Kazakov, no nenamieril presne, rovnako ako na druhej strane Řepík. V 15. min sa dostali hostia do rýchleho prečíslenia 2 na 1, Meszároš v poslednej chvíli v páde vypichol puk váhajúcemu Butuzovovi.Zápas postupne naberal na tempe, na začiatku druhej časti mal dobrú možnosť na skórovanie Šťastný, no obrana Admiralu stihla jeho pokus zblokovať. Skóre sa nemenilo ani po nebezpečnej strele Viedenského. Hru potom začali kúskovať časté vylúčenia, takže sa odvíjala v nerovnovážnom počte hráčov. Výborné ťahy ukazoval v drese Slovana najmä Řepík, v 35. minúte prešprintoval okolo Mamaševa, no bekhendom nedokázal prekvapiť Nalimova. Najväčšiu šancu zápasu mal potom Sajustov v presilovke Admiralu po prihrávke Tkačova, Štěpánek sa však stihol premiestniť a priestor pri druhej žŕdke vykryť. Český brankár potom fantasticky betónom zlikvidoval aj šancu Tkačova. Bodku za tretinou dalo rýchle prečíslenie Slovana zakončené strelou Eberta do hrude Nalimova.Domáci si to vynahradili v 42. minúte, keď Barker v presilovke po prihrávke Meszároša delovkou prestrelil brankára Admiralu a ukončil čakanie na prvý gól - 1:0. Slovan to nakoplo, dobré šance na zvýšenie náskoku mal Kašpar, ale nevyužil ich. Na opačnej strane nedokázali Štěpánka prekonať Butuzov a Kazakov. Domáci sa s pribúdajúcim časom zatiahli viac dozadu a nechali tvoriť súpera. V 54. minúte Hrnka v šanci obišiel Nalimova, ale nedokázal zasunúť puk do prázdnej bránky. Admiral sa nadýchol k záverečnému náporu, v 55. min Štěpánek zachránil svoje mužstvo pred takmer istým gólom, keď kryl tutovku Mamaševa. V závere sa "belasým" otvárala cesta k brejkom, Šerbatov a ani Skalický ich ale nepremenili v gólovú poistku. Hostia to v závere skúsili v šestici bez brankára, ale Slovan si už tesné víťazstvo postrážil.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar