Novým generálnym sektetárom SZĽH asi Otto Sýkora

Športový manažér Sparty Praha mieri do SZĽH

Novým generálnym sekretárom Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) by sa po zmene na prezidentskom poste, kde Juraja Širokého nahradil Igor Nemeček, mohol stať dlhoročný športový manažér Otto Sykora.

Rodák z Banskej Bystrice v minulosti pracoval v tíme nemeckej DEL Norimberg Ice Tigers, od marca bol športovým manažérom Sparty Praha. Sykora už požiadal o uvoľnenie zo zmluvy v Sparte. Úlohy športového manažéra tímu z Holešovíc preberie podľa klubového webu tréner Josef Jandač, ktorému pomôže pri koučovaní nový asistent Patrik Martinec. V súčasnosti je generálnym sekretárom SZĽH Ján Taraba.

"Zatiaľ sa k tomu nebudem vyjadrovať. Vo štvrtok 16. júna máme prvé oficiálne zasadnutie výkonného výboru SZĽH, na ktorom budeme riešiť aj túto záležitosť," povedal pre agentúru SITA prezident SZĽH Igor Nemeček. 

Sykora v Sparte postavil od základov nový tím, po pár mesiacoch práce však odchádza. "V nedávnej dobe ma oslovili zo slovenského zväzu a ponuku som začal zvažovať. Nebolo to jednoduché rozhodnutie vzhľadom na zodpovednosť k práci v Sparte, ktorá bola na začiatku. Je to však pre mňa veľká výzva a sparťanské vedenie mi vyšlo v ústrety. Priznám sa, že v mojom rozhodovaní mi veľmi uľahčilo vedomie, že sa nám podarilo dotiahnuť veľa vecí v zložení nového tímu. Mrzí ma, že odchádzam od začatej práce v klube, ktorý je pre mňa jasnou jednotkou," povedal pre hcsparta.cz 46-ročný manažér.

jk, sita


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar