Nový prezident SZĽH Nemeček chce pracovať s osemčlenným VV

Prejav Igora Nemečka tesne pred začiatkom voľby

"S myšlienkou kandidovať na prezidenta SZĽH som sa zaoberal už vlani na jeseň, aj počas MS. Po šampionáte som sa definitívne rozhodol kandidovať. Nie je to pre mňa nič nové, desať rokov v pozícii generálneho sekretára ma napĺňalo. Viem, o čom je táto práca, a viem, ako slovenský hokej posunúť ďalej. Veľa mi dala aj práca na poste prezidenta organizačného výboru MS. Som si vedomý,že nahradiť Juraja Širokého nebude jednoduché, latka je vysoko. Na rozdiel od roku 1998, kedy sme nastupovali na zväz, je finančná situácia aj odrazový mostík úplne iný. Chcel by som priniesť nové myšlienky a nápady s novými ľuďmi vo výkonnom výbore. Nové poznatky posunúť ďalej a zlepšovať komunikáciu s klubmi.

Chcel by som na začiatku pracovať s osemčlenným výkonným výborom, jedno miesto nechám voľné, ak by sa objavil vhodný kandidát. Podľa stanov má mať VV SZĽH sedem až deväť členov. Plánujem zmenu organizačnej štruktúry na sekretariáte SZĽH. Pri vymenovaní hlavného trénera reprezentačného áčka sa nechceme ponáhľať, ale zvážiť všetky pre a proti. Bude treba dať rýchlo dohromady realizačné tímy mládežníckych reprezentácií. Zvýšenú pozornosť treba venovať reprezentácii do 18 rokov, aby sa po šampionáte na Slovensku po ročnej prestávke vrátila do A-čka. Chceme predstaviť nové projekty pre mládež. V rámci reprezentačnej komisie by mala fungovať užšia spolupráca s klubovými trénermi a spätná väzba o výkonoch hráčov v reprezentácii klubom. Ďalším bodom je zjednotenie herného systému mládežníckych reprezentácii v súlade s potrebami reprezentácii do 20 rokov a seniorského A-tímu. Chcem funkčnú komisiu rozhodcov. Potrebujeme viac rozhodcov na úrovni MS. V spolupráci so ZMOSom a ministerstvom školstva potrebujeme vedieť, ako ďalej so zimnými štadiónmi na Slovensku. Zatiaľ sme nenašli podporu. Treba zlepšiť kontakt medzi vedením zväzu, sekretariátom a klubmi. Chcem zriadiť akúsi radu starších na posudzovanie nových zámerov. Boli by v nej ľudia, ktorí síce už nie sú v každodennom kontakte s hokejom, no niečo preň v minulosti dokázali. Nechcem, aby sme zaspali na vavrínoch, čo sa týka financií. Chceme udržať doterajších marketingových partnerov, no aj rozšíriť ich portfólio. Peňazí treba stále viac, potrebujem silný marketing.

Som realista, viem, že nejde všetko naraz. Treba trpezlivosť. No vlak je rozbehnutý a treba hneď zajtra začať pracovať, aby sme mohli povedať, že sme niečo pre slovenský hokej urobili, keď sa nabudúce stretneme."

Vizitka Igora Nemečka, nového prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH):

Igor Nemeček sa narodil 28. augusta 1961 v Bratislave, vyštudoval Fakultu telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského v Bratislave. Od roku 1985 bol metodikom TJ Slovan Bratislava a od roku 1987 pôsobil ako tréner mládeže na SZĽH. V rokoch 1991-1999 trénoval v Rakúsku aj Taliansku a v rokoch 1999 - 2009 bol generálnym sekretárom SZĽH. Následne vykonával funkciu generálneho riaditeľa organizačného výboru majstrovstiev sveta 2011. Od roku 2001 bol členom Výkonného výboru Slovenského olympijského výboru a od roku 2004 aj ako viceprezident SOV zodpovedný za zimné športy. Od roku 2003 bol členom juniorskej komisie Medzinárodného zväzu ľadového hokeja (IIHF). V olympijskom roku 2006 viedol výpravu slovenských športovcov na ZOH v Turíne. Bol manažérom slovenskej hokejovej reprezentácie na MS, na svojom konte má 2. miesto z MS v Petrohrade 2000, zlato z MS v Göteborgu 2002 aj 3. miesto z MS v Helsinkách. Jeho záľubami sú lyžovanie a tenis.

jk, sita


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar