Nájazdová lotéria pre Torpedo

HC SLOVAN Bratislava nastrelil štyri tyčky, v závere nevyužil presilovú hru a Torpedu napokon podľahol po samostatných nájazdoch 2:3.

HC SLOVAN Bratislava - Torpedo Nižnij Novgorod 2:3 po sam. nájazdoch (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0, 0:1) 

Góly: 3. Bartovič (Baranka, Sersen), 36. L. Nagy (Sersen) - 16. Salminen (Immonen), 18. Immonen (Bernackij, Potapov), rozhodujúci sam. nájazd Immonen Vylúčení: 4:8 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bulanov, Sergejev - Balodis, Birin (všetci Rus.), 10 055 divákov. Zostavy: HC SLOVAN: Janus - Baranka, Sersen, Sigalet, Starosta, V. Mihálik, J. Brejčák - Vondrka, V. Nedorost, L. Nagy - L. Hudáček, Surový, Netík - Bartovič, Tičar, Murley - Ölvecký, Bližňák, Jeglič Nižnij Novgorod: Kasutin - Hietanen, Bernackij, Grigoriev, Valentenko, Babčuk, Chomickij, Žarkov, Aľajev - Denis Kazionov, Galuzin, Krasnoslobodcev - Wolski, Immonen, Salminen - V. Kuľomin, Dmitrij Kazionov, Drugov - Dvurečenskij, Potapov, Nokelainen  Slovan hnaný plnou Slovnaft Arenou začal aktívne a už v 3. min otvoril skóre ľahkou strelou švihom z ľavého kruhu na vhadzovanie Bartovič, ktorého pokus brankár Kasutin trocha podcenil. Hostia hrozili z rýchlych brejkov, domácim dával o sebe vedieť najmä útok Wolski, Immonen, Salminen. Slovan bol strelecky aktívnejší, v polovici prvej tretiny nedokázal využiť výhodu presilovej hry. Nižnij Novgorod dokázal vyrovnať v početnej výhode, šancu osamoteného Immonena ešte Janus zlikvidoval, ale puk ležiaci pred bránkoviskom dokázal dostať pod hornú žŕdku tiesnený Salminen. Torpedo po góle ožilo, v 18. min našiel po chybe pri rozohrávke Slovana Wolski spoza bránky Immonena, ktorý druhýkrát prekonal Janusa. 

V 23. min zlikvidoval Janus skvelým zákrokom tutovku Immonena. Na opačnej strane vychytal Kasutin po brejku Tičara. Oba tímy sa dostávali do šancí, na ľade bolo množstvo vzruchu. V presilovke o dvoch hráčov v 36. min trafil presne Ladislav Nagy spomedzi kruhov a vyrovnal. Slovan sa dostal do pohody a mohol sa dostať v pokračujúcej presilovke do vedenia. V závere druhej časti hry sa dostal do brejku Libor Hudáček, jeho pokus o blafák zlikvidoval pozorný brankár Torpeda. Hosťujúci hráči boli nebezpeční aj v tretej tretine, Slovan nielenže dobre bránil, ale podnikal aj nebezpečné protiútoky. V 47. min trafil ľavú žŕdku Peter Ölvecký, od ktorej sa puk odrazil do Kasutina, brankár Torpeda však napokon zachránil tesne pred čiarou. Hráči si dôsledne plnili defenzívne úlohy, žiaden z tímov nechcel spraviť zbytočnú chybu. Torpedo z veľkého tlaku nič nevyťažil, v závere sa nepresadil ani Slovan v presilovke a súboj sa musel predlžovať. V nadstavenom čase putoval 35 sekúnd pred jeho vypršaním na trestnú lavicu Nagy, trojica brániacich hráčov v modrom sa však dokázala ubrániť a rozhodnúť museli až samostatné nájazdy. V rozstrele rozhodol Jarkko Immonen. 

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar