Na úvodný trip Champions Hockey League s 26 hráčmi

Troch brankárov, osem obrancov a pätnásť útočníkov zoberú so sebou tréneri na úvodný trip v rámci hokejovej ligy majstrov do Švédska a Švajčiarska.

Belasí zažijú debut v aktuálnom formáte Champions Hockey League v piatok večer 27. augusta od 19:05 h v Tegera Arena, ktorá je domovským stánkom Leksands IF.
O dva dni neskôr - v nedeľu 29. augusta o 17:45 h - ich privíta vo svojej BCF Arena švajčiarsky celok HC Fribourg-Gottéron.
S oboma súpermi sa Slovan stretne v domácom prostredí Zimného štadióna Ondreja Nepelu už na budúci týždeň vo štvrtok a sobotu. Vstupenky na oba zápasy sú už v predpredaji online v cenách od 10 eur. Majitelia permanentiek majú tieto zápasy v cene permanentky.
Slovan cestuje charterovým letom do Švédska už deň pred zápasom, vo štvrtok dopoludnia. Pristane v meste Borlange, odkiaľ ho čaká ešte približne hodinový presun autobusom do iba šesťtisícového mestečka Leksand v regióne Dalarma. Do Švajčiarska sa rovnakým lietadlom presunie na druhý deň po zápase v sobotu 28. augusta. Opäť nepristane priamo v dejisku zápasu, ale na letisku v hlavnom meste Bern, kde na hráčov a realizačný tím už bude čakať vlastný klubový autobus, ktorý ich odvezie do približne 40 km vzdialeného Fribourgu, ktorý sa nachádza v rovnomennom frankofónnom kantone. Naspäť do Bratislavy odlieta výprava bezprostredne v nedeľu v noci po zápase.
Hneď na úvod Champions Hockey League teda čaká náš klub organizačne i logisticky zrejme najnáročnejšia časť pôsobenia v súťaži. Dvojzápas s úradujúcim českým majstrom Oceláři Třinec je na programe až v týždni od 6. do 13. októbra. To už bude v plnom prúde aj slovenská extraliga.
Ak sa už nič nepredvídané nestane, na úvodný trip odcestuje mužstvo v tomto zložení:

číslo dresuMenoPriezviskoPost
#37KristersGUDLEVSKISbrankár
#31SamuelHLAVAJbrankár
#33RichardNOSKOVIČbrankár
#3MartinŠTAJNOCHobranca
#8MichalSERSENobranca
#43PatrikMAIERobranca
#44JurajVALACHobranca
#48DanielGACHULINECobranca
#55MattMACKENZIEobranca
#73MichalBEŇOobranca
#98AndrejGOLIANobranca
#12JakubURBÁNEKútočník
#16AndrewYOGANútočník
#19MilanKYTNÁRútočník
#20PeterKUNDRIKútočník
#23BrantHARRISútočník
#24TomášZIGOútočník
#25WilliamRAPUZZIútočník
#27TomášMATOUŠEKútočník
#40RastislavGAŠPARútočník
#49SamuelTAKÁČútočník
#70AdamLUKOŠÍKútočník
#81JakubSUKEĽútočník
#84JoonaJÄÄASKELÄINENútočník
#88DaniilFOMINYKHútočník
#89AdamBEZÁKútočník

V realizačnom tíme sú hlavný tréner Robert Döme, asistent trénera Ján Lipiansky, tréner brankárov Peter Skrabelj, kondičný tréner Robert Bereš, videoanalytik Pavol Rybár, technický manažér Samuel Petráš, lekár Erich Murár a fyzioterapeuti Michal Nemček a Vladimír Čavojec.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar