Na Slovan by mohlo v novej sezóne chodiť vyše 5000 fanúšikov

Na športových podujatiach najvyšších domácich a medzinárodných súťaží budú môcť obsadiť diváci 50 percent kapacity štadióna, vo fáze monitoringu bez limitu fixného počtu.

Vyplýva to z novej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR s účinnosťou od piatka 23. júla od 20.00 h. 

Nové opatrenia budú platiť už od najbližších prípravných zápasov proti Bratislava Capitals (11.8., v zápase bude Slovan vedený ako hostia) a Vienna Capitals (14.8.)
Všetci diváci sa budú musieť preukázať dokladom o zaočkovaní, prekonaní ochorenia COVID-19 alebo negatívnym PCR či LAMP testom nie starším ako 24 hodín. Nebude už teda možné preukazovať sa antigénovým testom.

Podmienky platné pre športové podujatia budú platiť aj pre medzinárodné súťaže organizované medzinárodnou športovou federáciou na základe účasti klubov najvyšších súťaží. V prípade Slovana to platí pre domáce zápasy skupinovej fázy Champions Hockey League.

V prípade, že sa daný okres dostane z fázy monitoringu do stupňa ostražitosti a horších fáz šírenia vírusu, platí, že na štadióne môže byť najviac 2000 divákov v exteriéri a najviac 1000 v interiéri. Priestory pre divákov budú musieť byť rozdelené do sektorov, ktoré majú kapacitu najviac 1000 divákov.
Slovan bude v priebehu budúceho týždňa informovať, ako po dnešnej úprave podmienok športového COVID automatu pristúpi k predaju sezónnych vstupeniek a zápasových vstupeniek. Predpokladá sa však, že v prvej fáze dostanú možnosť zakúpiť si permanentky držitelia predkupného práva z poslednej sezóny s divákmi, t.j. zo sezóny 2019/20.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar