My sme Slovan a tu budeme doma

VIDEO: Návšteva na vynovenom štadióne Ondreja Nepelu

Slovenskí hokejoví reprezentanti pokrstili ľad doslova krvou na zrekonštruovanom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave, na ktorom v piatok vykorčuľujú na súboj Slovakia Cupu proti Nemcom.

Štadión je takmer hotový, doladiť treba už len detaily a tréningové plochy. Šatne sú už zariadené, je dokončený vstupný priestor, hotové je mobilné hľadisko pri ľadovej ploche, ktoré sa bude využívať pri iných podujatiach, ako je hokej. Interiér hlavnej haly má vysoký štandard, medzi arénou a tréningovými plochami bude Sieň slávy slovenského hokeja prístupná na každom zápase.

Hala je rozľahlejšia, fanúšikovia sa cez prestávku nebudú tlačiť pri bufetoch. Presklený štadión pôsobí moderne.

Slovenskí hokejisti sa vo štvrtok zoznamovali s novými priestormi, ktoré boli doteraz aj pre nich veľkou neznámou. Po prvých chvíľach nešetrili slovami chvály. "Je to všetko super, na štadióne sú vytvorené výborné podmienky. Kabíny sú nádherné a prvé pocity sú veľmi dobré. Momentálne sme v kabíne, v ktorej budú počas šampionátu Rusi, ale aj tá je výborná. Boli sme sa pozrieť aj v šatni, ktorá bude počas šampionátu pre nás. V nej je ešte veľa prachu, veď sa v nej pracuje,“ povedal útočník Ľuboš Bartečko.
      Skúsený center Stümpel si z prvého tréningu v novej hale odniesol dva stehy nad perou. Hráč Dinama Minsk utrpel menší šrám po zásahu pukom po jednej zo striel. "Stál som pri bránke. Strela sa od žŕdky odrazila do mojej tváre a ja som sa nestihol uhnúť. Pri hokeji sa podobné veci stávajú," povedal Stümpel.
   Slovenský tím absolvoval vo štvrtok vyše 90-minútovú tréningovú jednotku na ľade, tréner Glen Hanlon sa venoval nácviku jednotlivých herných situácií. V piatok už národné mužstvo čaká zápasový test, keď nastúpi proti Nemecku. "Bude to pre nás dobrá príprava, Nemci majú kvalitný tím s mladými hráčmi, ktorí budú výborne korčuľovať a snažiť sa nás napádať. Naše mužstvo je dostatočne silné, bude to dobrý zápas,“ sľubuje Ľuboš Bartečko.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar