Modré krídla v stredu doma v dôležitom zápase proti Leviciam

Obe mužstvá na 11. a 12. mieste delí šesť bodov, takže o význame tohto zápasu niet pochýb.

Modré krídla nastúpia do tohto duelu, ktorým sa môžu výraznejšie odpútať od pásma zostupu, posilnené dvoma skvelými triumfami na ľade súperov. Zhodou okolností oba zápasy sa skončili výsledkom 2:5 pre našu rezervu, aj keď mali odlišný priebeh. V tom druhom rozhodli krídla až skvelým záverom, keď všetky tri rozdielové góly zaznamenali menej ako 4 minúty pred koncom.
Na čele tímovej produktivity sú dvaja hráči, od ktorých sa to čakalo - Dušan Klučiar má na svojom konte už 9 bodov, zatiaľ čo Patrik Danišovský si pripísal 7 asistencií. Obaja v nedeľu zaskočili po prvý raz v tejto sezóne aj do A mužstva, dobre si plnili svoje úlohy v treťom a štvrtom útoku a majú svoj podiel na vydolovanom víťazstve 4:2 nad nováčikom z Prešova.
V bránke sa do pozície aktuálnej jednotky v posledných zápasoch jednoznačne sformoval Ádam Beke. Zatiaľ nastúpil šesťkrát a ak Modré krídla vyhrali, vždy bol pritom práve Ádam. Jeho percentuálna úspešnosť zásahov 91,84% ho vyniesla na 5. miesto v celej Tipos SHL, pričom v top desiatke je druhý najmladší po reprezentantovi do 18 rokov Jurčákovi.
V kľúčovom zápase celej prvej štvrtiny základnej časti Tipos SHL proti HK Levice pomôžu krídlam aj niektorí ďalší hráči širšieho kádra A mužstva. Tréneri Jendek a Kapuš zrejme môžu rátať s Kundrikom, Beňom, Hlavajom a po zranení sa sem príde rozohrať aj Adam Bezák. Jedinou negatívnou správou je vážnejšie zranenie Jakuba Urbánka, ktorý bude nútene pauzovať vyše mesiaca.
Náš súper z Levíc naposledy tiež zaznamenal navlas identické výsledky - dve prehry 1:3 so Žilinou a Dubnicou. Na víťazstvo čakajú už takmer štyri týždne, čo je hlavný dôvod, prečo po prvej fáze súťaže jasne okupujú poslednú priečku a stali sa vážnym adeptom na zostup. Pritom káder žltozelených levov nie je vôbec zlý a priam oplýva skúsenosťami. Množstvo extraligových zápasov majú za opaskom hráči ako Samir Saliji, Martin Uhnák, či aj nám veľmi dobre známe liptovské dvojičky Robert a Richard Hunovci. Zatiaľ však klubovú produktivitu vedie 24-ročný Daniel Klinecký s 8 bodmi. Levice veľa gólov nedostávajú, na čom má v bránke zásluhu talentovaný 20-ročný brankár Roman Rychlík, ktorý už vlani odchytal 7 extraligových zápasov za Poprad.
V stredu 20. októbra o 18:00 h príďte rozhodne povzbudiť Modré krídla Slovan v šesťbodovom zápase proti HK Levice. Zápas je organizovaný v režime OTP (očkovaní, testovaní, prekonali COVID-19). Vstupenky v jednotnej cene 5 eur sú v predpredaji online na Ticketportal, alebo pred zápasom v pokladniach Zimného štadióna Ondreja Nepelu. Na zápas tiež platí ako vstupenka permanentka "HC SLOVAN extraliga".

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar