Miroslav Miklošovič šéftrénerom mládeže v HC SLOVAN

Skúsený hokejový odborník Miroslav Miklošovič je od nového roku šéftrénerom mládeže v HC SLOVAN Bratislava.

Ide o novú pozíciu, pričom jeho úlohou bude najmä metodické riadenie všetkých mládežníckych tímov Slovana, vrátane kontroly tréningového procesu.
„Vďaka rekonštrukcii zimného štadióna a výstavbe dvoch nových tréningových ľadových plôch má Slovan po rokoch opäť špičkové podmienky na výchovu nových hokejových nádejí,“ povedal generálny manažér HC SLOVAN Maroš Krajči. „Pri kvalitnom riadení tréningového procesu je len otázkou času, kedy v Bratislave znovu vychováme dostatok dobrých mladých hokejistov, ktorí nadviažu na silnú hokejovú liaheň najmä zo sedemdesiatych a osemdesiatych rokov minulého storočia. Aj preto sme sa rozhodli posilniť naše mládežnícke tréningové zázemie. Miro je tou najlepšou voľbou.“
Miroslav Miklošovič (1950) patrí už štyri desaťročia k hokejovej organizácii Slovana. V roku 1979 bol ako hráč pri prvom federálnom titule pre Slovan a Slovensko, keď spolu s Milanom Mrukviom a Dušanom Žiškom vytvoril skvelú útočnú formáciu popri bratoch Šťastných a „mladých puškách“ Jaško-Rusnák-Bezák a Pašek. So Slovanom však získal aj 4 tituly majstrov Slovenska, vždy ako asistent hlavného trénera. V rovnakej pozícii pôsobil aj pri slovenskej reprezentácii a vyskúšal si aj KHL v klube Dinamo Riga (v oboch prípadoch pri Júliusovi Šuplerovi). Aj preto ho niektorí považujú za akúsi šedú eminenciu Slovana, ktorá nenápadne a z pozadia stojí pri všetkých kľúčových úspechoch bratislavského tímu.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar