Martin Štajnoch sa vracia do belasého dresu

Dvadsaťosemročný obranca so skúsenosťami z KHL a českej extraligy podpísal s naším klubom dlhodobý kontrakt na štyri roky.

Martin Štajnoch je odchovancom klubu MHC Prievidza, kde nastupoval v dorasteneckých a juniorských ligách. Už ako 17-ročný debutoval v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži. 

Hokejista hrajúci na poste pravého obrancu reprezentoval Slovensko na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji hráčov do 18 rokov, kde bol vybraný aj do trojice najlepších hráčov Slovenska na šampionáte. Na nasledujúcich juniorských majstrovstvách sveta do 20 rokov predviedol výborné výkony a opäť sa mu podarilo dostať do trojice najlepších hráčov tímu.

Po pôsobení v projekte HK Orange 20 získal rýchlonohý bek angažmán v bratislavskom Slovane. Dlhých sedem rokov obliekal obranca Martin Štajnoch dres s orlom na hrudi. V sezóne 2011/2012 sa bojnický rodák so Slovanom radoval zo zisku majstrovského titulu.

V roku 2015 prijal výzvu v podobe prvej zahraničnej ponuky z Pardubíc a o rok neskôr sa presunul do neďalekého Hradca Králové. Stabilné výkony kombinované s vystúpeniami v reprezentačnom drese vzbudili záujem o jeho služby u predstaviteľov ruského klubu Jugra Chanty-Mansijsk. V kraji mamutov strávil napokon len pár mesiacov, napriek tomu si pripísal ďalšie zápasy v KHL. Naposledy strážil obrannú modrú Red Bull Salzburg v EBEL Lige a v závere uplynulej sezóny tiež Norimberg Ice Tigers v nemeckej DEL.

„Som presvedčený, že správa o angažovaní Martina Štajnocha urobila radosť nejednému fanúšikovi Slovana, vrátane mňa samotného. Aj keď si myslím, že zo Slovanu odišiel svojho času príliš skoro, získal skúsenosti z iných líg a sme veľmi potešení, že prikývol na dlhodobý kontrakt. Je to hráč, ktorý má určite veľký predpoklad zabojovať o trvalejšie miesto v reprezentacii Slovenska,“
uviedol na margo podpisu zmluvy generálny manažér HC SLOVAN Bratislava Juraj Bakoš.

Martin, prezývaný Štajny, je spomedzi tohtosezónnych akvizícií ďalším členom širšieho reprezentačného kádra Slovenska. V národnom drese odohral doposiaľ 31 zápasov.

HC SLOVAN Bratislava sa teší z návratu Martina a praje mu produktívnu sezónu bez zranení.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar